Hafta sonları sokağa çıkma yasağının sadece AVM'lerin kapalı olması ve esnafı etkilediğini hafta içinde olduğu gibi yoğunluk gözlemlendiğini vurgulayan Fatih Altaylı, hafta sonu yasaklarının kurallara uyan vatandaşları da rahatsız ettiğini, insanlarda kırgınlık meydana getirdiğini yazdı. Köşe yazısında sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, hafta sonu yasağına uymayanların kalabalık oluşturduğunu ve kalabalıklara ceza kesmenin dahi imkansız hale geldiğini iddia ederken, konuya dair ayrıca şu ifadelerini kullandı:

Hafta sonu yasağının tek etkisi AVM'lerin açılmıyor olması, esnafın para kazanamıyor olması. Bunun dışında kurala uyan yok.Bu yüzden de bu saçma sapan hale gelmiş, uygulaması olmayan yasağı kaldırın da, kurallara saygı duyan az sayıdaki vatandaşı üzmeyin, mağdur etmeyin. Çok sayıda vatandaşa da yasaları ve kuralları çiğnemenin normal olduğu hissini yaşatmayın.

KRİTİK TOPLANTI BUGÜN

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıdan kademeli normalleşmeye yönelik kararların çıkması, daha sonra bu kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ulusa sesleniş konuşmasıyla ilan edilmesi bekleniyor. Beklenen kararlar arasında restoran, kafe gibi işletmelerin kurallar dahilinde yeniden müşteri kabul etmeye başlaması, okulların açılışı, sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilmesi ve yerinde karar sürecine geçilmesi yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları Kamu Bülteni haber sitesinde canlı olarak yer alacak. Kararları takip etmek ve iş haberlerinden anında haberdar olmak için Ajanskamu.net haber sitemizi takip edip haberinyorum kısmına yorumlarınızı yazabilirsiniz.