Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı iddiası.

İngiliz Haber Ajansı Reuters 'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Türkiye 'de sokağa çıkma yasağının yeniden gündemde olduğu iddia edildi. 

TEKRAR GÜNDEMDE

Reuters Haber ajansına açıklamalarda bulunan ve adı açıklanmayan  bir Türk üst düzey yetkili, vaka sayısının artmasının ardından sokağa çıkma yasaklarının tekrar görüşüldüğü, bazı bölgelerde yasakların yeniden gelebileceğini iddia etti. 

İsmini açıklamayan yetkili Reuters 'e verdiği demeçte, "Toplam Covid-19 vaka sayısı açıklanan günlük vaka sayısının 5 katı" ifadesini kullandı. Reuters'a konuşan üst düzey yetkili, "Birkaç hafta boyunca süreci takip ettikten sonra yeni sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar gelebilir" ifadelerini kullandı.

65 YAŞ ÜSTÜ

Açıklamada gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için saat kısıtlamalarının da yeniden getirilmesinin düşünüldüğü iddia edildi.

AVRUPA 'DA BAŞLADI

Avrupa 'da Fransa, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde sokağa çıkma yasaklarının yeniden gelmesi, İngiltere ve Almanya ile diğer ülkelerde de kısıtlamaların yeniden getirilmesinin gündeme gelmesinin ardından konunun Türkiye'de de görüşüldüğüne yer verildi. 

NE ZAMAN GELECEK?

Yetkili, yaptığı açıklamada yeni kısıtlamaların görüşüldüğü ve kısıtlamalar için çok beklenmeyeceği, yakın zamanda bunların olabileceğini iddia etti. 

Sizce Yasak gelmeli mi haberin yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.