KPSS sorularının bir dershanenin sorularıyla aynı olması sonrası ÖSYM Başkanı Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevden alınmıştı. Halis Aygün’ün görevden alınmasının ardından Kocaeli’de yayın yapan Koz Haber Sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Karabulut dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

‘Halis Aygün konusunda uyarmıştım’ başlıklı yazıda Aygün ile ilgili kaynaklarından aldığı bilgileri paylaşan Karabulut, “Aygün ÖSYM başkanı olmadan kısa bir süre önce önemli bir kaynaktan kulağıma önemli bilgiler sızdırılmıştı. Ve o dönem Aygün’ün ÖSYM Başkanı olacağı konuşuluyordu. Kaynağıma güvendiğim bilgileri haberleştirdim ve Aygün’ün arkasındaki siyasi desteğini kaleme aldım” ifadesini kullandı.

Aygün yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İktidar dışında, arkasında başka bir siyasi parti liderinin referans olduğu bir isim nasıl olur da ÖSYM Başkanlığına hazırlanır diye kendi kendime sormuştum!

Kocaeli Üniversitesinde yer yerinden oynadı ve kaleme aldığım makalenin ardından ve Aygün’ün ÖSYM Başkanlığı tehlikeye düşmüştü.

Üniversiteden çok sayıda akademisyen aramış, Aygün’ün ÖSYM Başkanlığını engellediğimi, yoluna taş koyduğumu ve haksız bir değerlendirme yazısı kaleme aldığımı ileri sürmüşlerdi.

Aygün’ün ÖSYM Başkanlığı tehlikeye girmişti fakat Aygün’e referans olanlar boş durmadı. Akademik çevrelerde ciddi lobi çalışması yaptılar ve Aygün’ü o tehlikeli virajdan kurtararak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne kadar getirip ÖSYM Başkanı yaptılar.

Hep söylüyor ve yazıyorum, AK Parti iktidar fakat muktedir değil…

Bugün Aygün’ün arkasında duran Kocaeli Üniversitesindeki akademik çevreler hala görevlerinin başında.”

HALİS AYGÜN’ÜN REFERANSI…
Gökhan Karabulut, yazısında hangi siyasi parti liderinin referans olduğunu yazmadı. Konuyu araştıran Veryansın Tv, görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün referansının Meral Akşener olduğunu öğrendi. Aygün’ün Akşener’le yakın olduğu, Kocaeli’de Meral Akşener’e yakın isimlerin Halis Aygün’ün ÖSYM başkanı olması için kulis yaptığı da gelen bilgiler arasında.

VERYANSINTV