Doğa tutkunlarının yakından takip ettiği Güneş tutulması bugün 10 Haziran 2021 Perşembe gününde gerçekleşecek. Milyonlarca kişi bu an için heyecanla beklemeye başlarken Ateş Çemberi Güneş Tutulması saat kaçta sorusu bir kez daha gündemde.
 

2021 Güneş Tutulması için geri sayıma geçildi. Ay ve Güneş’in sebebiyet verdiği ve muhteşem bir Ateş Çemberini andıran Güneş tutulması 10 Haziran Perşembe gününde gerçekleşecek. 2021 yılının en önemli doğa olaylarından biri olarak gösterilen Güneş tutulmasının Türkiye’nin izlenip izlenemeyeceği ise şimdiden merak edilmekte.

10 Haziran Güneş Tutulması Saat Kaçta?
2021’in Ateş Çemberi adını alan Güneş Tutulması doğa olayı 10 Haziran Perşembe gününde saat 13.53’te başlayacak. Yılın en yakın astronomik olayları arasında yerini alan Ateş Çemberi Güneş tutulması, Kanada’dan başlayarak Sibirya’da sona erecek.

Güneş Tutulması Türkiye’den İzlenebilecek Mi?
Kanada’dan başlayarak Sibirya’da sona erecek Güneş tutulması, Türkiye’den izlenemeyecek. Kuzey Yarımküre'de etkili olacak Ateş Çemberi Güneş tutulması bir noktada sadece 3 dakika 51 saniye kadar sürecek. Yeryüzünün farklı noktalarında ise bu tutulma anı yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika kadar sürecek.