Kayseri ve Yozgat’ta Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik davada yargılanan Kayseri Şeker Fabrikası’nın halen görevde olan Genel Müdürü Osman Canıtez, 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 5 Ağustos 2016’da Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisi'nde aralarında Kayseri Şeker’in Genel Müdür Yardımcılarının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişiler arasında Canıtez de yer alıyordu.

Suçlamalar arasında, “Himmet adı altında para toplayarak örgüte sistematik şekilde finansman sağlamak, örgütle bağı olan kişilerin terfi sınavlarında yüksek mevkilere terfi ettirmek, örgüte bağlı olmayan kişilerin psikolojik baskı ve mobbing uygulanarak istifaya zorlamak veya iş akitlerinin feshetmek” yer alıyordu.

Bugün görülen FETÖ davasında, halen Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü görevinde bulunan Osman Canıtez, mahkeme heyetince FETÖ üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Canıtez’in yargılaması devam ederken halen Genel Müdür olyarak göreve devam ediyor olması kim ya da kimlerin himaye ettiği sorusunu da gündeme getirdi.

Kaynak:Avaztürk