Hatice Şendil Uyanış: Büyük Selçuklu Terken Hatun kimdir, hayatı ? Trt1 ekranlarında her Pazartesi yeni bölümüyle ekranlarda seyircisiyle buluşacak olan Sultan Melikşah dönemini anlatan dizinin karakterleri ve oyuncuları merak konusu oldu.

Hatice Şendil uzun süredir ekranlarda yoktu. Uyanış Büyük Selçuklu dizisiyle ekranlara geri döndü. Trt1 ekranlarında her hafta Pazartesi günü saat 20:00'de yeni bölümü ile izleyenleriyle buluşacak olan dizi de Hatice Şendil, Melikşah'ın karısı rolünü canlandırıyor.

Hatice Şendil kimdir ?

2 Ağustos 1983 yılında dünyaya gelen 37 yaşındaki güzel, 2015 yılında kendisi gibi oyuncu eşi Burak Sağyaşar ile evlendi. Bu evlilikten Can adında bir oğlu var. Hatice Şendil'in oynadığı dizi ve filmler: Dila Hanım, Kaderimin Yazıldığı, Karadağlar, Hayat Öpücüğü, Kurtlar Vadisi Pusu, Fesupanallah, Eylül, Yaban Gülü, İki Yabancı, Geniş Aile'dir.
Terken Hatun kimdir ? Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah'ın eşi Terken Hatun'un hayatı...

Sultan Melikşah'ın 1. eşi olarak bilinen Terken Hatun, diğer bir tanımıyla Celâliye Hatun 1. Mahmud'un annesidir. Gerçek adı net olarak bilinmeyen Terken Hatun'un babası Batı Karahanlıların kurucusu İbrahim Tamgaç Han’dır. 1064 ve 1068 yılları arasında Sultan Melikşah ile evli kalmıştır.