Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Savunma Sanayi Başkanlığı'nca 'Küresel Güç Türkiye' temasıyla düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu:
 DEAŞ'a karşı bir şey yapacaksan gel bunu beraber yapalım. Rakka'da yapacaksan gel beraber yapalım. Bırakın bu teröristleri. Münbiç'te hala netice alamadık. Şimdi açıklama yaptı Sayın Başkan (Donald Trump), '30 günde bunların tamamını temizleyeceğiz.' Göreceğiz.
 Suriye'de artık DEAŞ diye bir tehdit yok. Bu bizim için bir masal. Güya bu örgütün etkinlik gösterdiği 150 kilometrekarelik alandan söz ediliyor. Bütün mesele buysa biz bu bölgedeki DEAŞ unsurlarını derhal etkisiz hale getirmeye hazırız.

 Yıllarca DEAŞ diyerek Suriye'nin altını üstüne getirenlerin balonlarını Fırat Kalkanı ile patlattık. Zeytin Dalı Harekâtı ile de bir başka balonu söndürdük. İdlib'te büyük bir insani krizin önüne Rusya ile beraber geçtik. Sıra Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi.
 20 bini aşkın TIR ile teröristlere stratejik ortağımız silah gönderildi. Stratejik ortağımız gönderdi. Söylüyoruz, 'Böyle bir şey yok' diyor. Sizin istihbaratınız varsa, bizim de istihbaratımız var. Türkiye bir göçebe devleti değil, modern bir devlet. Son olarak 30 bin teröristi eğitme aldılar. Şimdi diyorlar ki, 'Yok böyle bir şey.'
 Münbiç'te inkarı mümkün olmayan bir oyalama taktiği uygulanıyor. Terör örgütünün isminin sürekli değiştirilmesi - deve kuşu misali- Münbiç'teki hakikati ortadan kaldırmaya yetmiyor.

 Türkiye'nin artık bu gidişata tahammül edemeyeceğini belirterek, meşru müdafaa veya müdahale hakkını kullanma ihtimaline karşı da Amerikan askerleri teröristlerin aralarına yerleştirilmiştir. Amerikan askerleri tarafından kurulan radar üsleri ve gözlem noktalarının hedefinin de ülkemizi teröristlerden değil, teröristleri Türkiye'den korumak olduğu aşikar. Gözümüzün önünde, sınırlarımızın dibinde oynanan bu oyuna daha fazla seyirci kalmayacağımızı her fırsatta muhataplarımıza söyledim. Fırat'ın doğusu ile ilgili ikazlarımızı yaparken aynı zamanda hazırlıklarımızı da tamamladık.

HEDEFİMİZ TERÖRİSTLER
 Bizim ne Amerikan yönetimine ne de Suriye'deki Amerikan askerlerine yönelik bir husumetimiz bugüne kadar olmadı. Amerika'yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin beka meselesi olarak gördüğümüz Suriye politikasındaki derin görüş ayrılıklarımızın gelecekteki daha büyük iş birliklerimizin önünde bir engel oluşturmasına izin vermemeliyiz. Bu anlayışla Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ediyoruz. Hedefimiz Amerikan askerleri değil, terör örgütü mensupları.

KAYNAK:SABAH