Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 'Covid-19’a karşı hazırlıklarını yaparak sertifikalarını alan havalimanlarımızda uçuşları başlatıyoruz. Şu ana kadar 6 havalimanımız sertifikasını aldı. 2 ay aradan sonra ilk seferimizi de 1 Haziran günü saat 10.00’da İstanbul'da Havalimanından Esenboğa Havalimanına yapıyoruz. Ülkemiz gibi havayollarımız da kalkış yapacak. Tedbirlerimizi alacağız ancak normalleşme adımlarımızı da atacağız. 1 Haziran’da İstanbul’dan Ankara'nın yanı sıra İzmir'e, Antalya'ya ve Trabzon'a da dış uçuş seferleri gerçekleştirilecek ve diğer havalimanlarımızda da uçuşlarımız kademeli olarak açılacak, ifadelerine yer verdi.

Bakan Karaismailoğlu, havalimanlarına girişten, varış noktalarındaki havalimanlarından çıkışa kadar tüm süreçlerde izolasyona önem verileceğini ifade etti.

Gönül Rahatlığıyla Havayolunu Kullanabilirler

Karaismailoğlu, bakanlık ve ilgili kurumlarının tüm tedbirleri alacağını ve titizlikle uygulayacağına işaret ederek, 'Çıkış noktasından varış noktasına kadar her şeyi hassasiyetle takip edeceğiz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile havayolunu kullansınlar.' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sözlerini, 'Türkiye küresel salgına karşı milli mücadele verdi. Bu süreçte her zaman olduğu gibi ihtiyacı olan ülkelere yardım elini uzattı. Dünyaya örnek olan ülkemiz normalleşme süreciyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gücüne güç katarak yoluna devam edecek.' ifadeleri ile tamamladı.