BESİCİLİKLE AİLE GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Erzurum’da eski hükümlü Adem Kaya, eski hükümlülere yönelik iş kurma projesinden yararlanarak,  2 yıl önce devletten aldığı hibe sayesinde besiciliğe başladı. Cezaevinden tahliye olduğunda iş bulmakta sıkıntı yaşayan Kaya, katıldığı girişimcilik kursunda, Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında imzalanan projeden yararlanmak için başvurdu. Erzurum Denetimli Serbestlik Koruma Kurulu'ndan uzmanların desteğinde hazırladığı projeyle devletten 26 bin 500 lira hibe alan Kaya, büyükbaş hayvan besiciliğine başladı. Aile geçimini besicilikle sağladığını belirten Kaya, “Hibe almasaydım kötü bir hayatımız olacaktı. Bunların sayesinde maddi olarak durumumu düzelttim. Gelecek bir yol haritası izliyorum. Hayvanlar ve buzağılarıyla geçimimizi sağlıyoruz. Hibe desteği almadan iş başvurusu yaptım. Yanlış gözle bakıyorlar ama şimdi kendi işimde çalışıyorum ve hayvancılığın yanında çiftçilik de yapıyorum. Bu proje sayesinde kalkındık. Devlet bana büyük bir fırsat sağladı. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

KENDİ İŞİNİ KURDU, İSTİHDAM SAĞLADI

Aydın'da ise 12 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Özden Güney, devletten aldığı 13 bin liralık hibeyle 4 yıl önce açtığı iş yerinde bir kişiye de iş imkanı sağladı.

Tahliye olduktan sonra mesleği olan demirciliği yapmak isteyen fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu başaramayan Güney, Aydın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Koruma Kurulları Bürosu'na başvurarak, proje hazırladı. Güney, İŞKUR üzerinden başvuru yaptığı projenin kabul edilmesinin ardından 13 bin liralık hibe aldı. Aydın Demirciler Sitesi'nde kendi iş yerini kuran ve 1 kişiye de istihdam sağlayan Güney, "Devletimizin hükümlülere yönelik desteklerini öğrendim. Ben de bundan faydalandım ve kendi iş yerimizi açtım. Bu iş yerini açtığımdan beri herhangi bir suça karışmadan ekmeğimin peşinde oldum. Allah devletimizden razı olsun. Büyüklerimizin bize böyle bir imkan sağlamasından dolayı çok mutluyum ve memnunum." dedi.