Deprem mağdurlarına 1500 TL karşılıksız yardım ve borç erteleme.

Türkiye, önceki gün İzmir'de meydana gelen deprem sonrası seferber oldu ve maddi manevi İzmir halkına destekte bulundu. Deprem sonrası bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekipleri gitti ve çalışmalar hala devam ediyor. Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre depremde 28 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada ""28 can kaybımız var. 3’ü ağır 7 kişi yoğun bakımda, 243 kişi halen tedavi görüyor. 642 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda. 112 Acil Yardım Ekipleri, UMKE Timleri, ambulanslarımız ve hastanelerimizle, acımızı azaltmak için İzmir’de görev başındayız." dedi. 

1500 TL VERİLECEK

Kısa adı İLKSAN olan Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada afet mağduru olan eğitim çalışanlarına 1500 TL karşılıksız nakdi yardım yapılacağına , bunun yanı sıra sandığa borcu olan üyelerin borçlarını, talep etmeleri halinde 6 aya kadar ertelenebileceğine yer verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan MEB İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamasında, depremzedelere yardımların devam edeceğini, meslekleri ya da ev eşyaları zarar gören sandık üyelerine desteklerin yapılacağına yer verildi. Sandık üyesi eğitim personellerine hasar ve zarar tespitini belgelemesi ve kuruma müracaat etmesi durumunda 1500 liralık nakdi ödemenin yapılacağını söyleyen İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, daha önce ve şimdi sandığa borcu olan vatandaşların, başvuru yapmaları durumunda borçlarının 6 aya kadar ertelenebileceğini söyledi. Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

"Afet mağdurlarının maaşlarından ertelenen süre zarfında ikraz kesintisi yapılmayacak. İkraz borcunu erteletmek isteyen, depremde meskenleri veya ev eşyaları zarar gören üyelerin ertelemeden faydalanabilmesi için mesken veya ev eşyalarında meydana gelen hasar durumunu gösterir resmi belgeler ile sandığa başvurması gerekiyor."