İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı döneminde Migros’tan alışveriş fotoğrafları basına servis edilen Ekrem İmamoğlu’nun Migros sevdası devam ediyor. Seçim döneminde Migros’tan alışveriş görüntülerinin medyaya servis edilmesiyle İmamoğlu’nun Migros alışverişi TT olmuştu. Görüntülerde Market’in boş olması ise İmamoğlu marketi kapattırdı iddialarının gündeme gelmesine sebep olmuştu. Görüntüler için en çok dile getirilen iddialardan biri de İmamoğlu’nun 'halk adamı' imajı vermek için bu alışverişi organize ettiğiydi. Çünkü İmamoğlu marketten alışverişi kendisi yapmayacak kadar varlıklı birisi olarak biliniyordu.

Bu alışveriş; ‘’Bende sizin gibiyim. Halk adamıyım.’’ Çalışması olarak algılanıp tebessümle karşılanırken, anlaşılan Migros reklamında ki; ‘’Migros size iyi gelecek’’ sloganında belirtildiği gibi Migros İmamoğlu’na iyi geldi.

Elektronik para ve ödeme hizmetleri üzerinden gerçekleştirilen bu işbirliği kafalarda acaba… sorularının oluşmasına neden oldu.

Çünkü İstanbul kart İstanbul’un tamamına hitap eden, İmamoğlu’nun ifadesiyle 16 Milyon İstanbullunun kartı idi.

Genellikle alt gelir gruplarının tercih ettiği BİM, A101 ya da ŞOK marketlerle de bir program ortaklığı gerçekleştirilecek mi?

Yoksa Migros’un meşhur reklam sloganındaki gibi ‘’Bazı Güzellikler sadece Migros’ta mı var?’’  Bu soruların cevabını zaman gösterecek.