İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde yürütülen çalışmada, 9 kargada Batı Nil Virüsü tespit edildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ölü kuşlara dokunmaktan kaçınmak gerektiğini belirtti.

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmaları, ülkemizde bir yılı aşkın süredir devam ederken bu kez de yeni bir salgınla ilgili kırmızı alarm verildi. İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmada, 9 kuşta Batı Nil Virüsü saptandığı öğrenildi. Ateş, eklem ve kas ağrısı yapan virüs, İstanbul'daki kuşlar üzerinde tespit edilirken konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, virüsün ölü kuşların kanını emen sivrisinekler yoluyla insanlara bulaştığını dile getirerek, "Ölü kuşlarla temastan kaçınmakta fayda var" uyarısında bulundu.

36 ÖLÜ KUŞTAN 9'UNDA BATI NİL VİRÜSÜ SAPTANDISivrisinekler ile bulaşabilen 50'ye yakın virüs türünden bir taneesi olan Batı Nil Virüsü, İstanbul'daki kuşlarda tespit edildi. İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından yaklaşık bir senedir ölü kuşlar üzerinde yürütülen çalışmada 24 karga ve 12 saksağanı inceledi.

İncelenen 36 kuştan 8 kargada ve 1 saksağanda Batı Nil Virüsü'ne rastlandı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, yaptıkları çalışmaya ilişkin açıklamada bulundu. Kaynak: İstanbul'da kırmızı alarm, yeni bir salgın mı geliyor? 9 kuşta Batı Nil Virüsü tespit edildi!