Kurban Bayramı yaklaşırken 2021 yılında İstanbul’da kurbanlık dana, koç, koyun fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. 20 Temmuz’da başlayacak olan Kurban Bayramında kurban kesme ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar son hazırlıklarını gün öncesinden yapmak istiyor.

2021 İstanbul Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?
Türkiye'nin en önemli kırmızı et merkezlerinden biri olan Amasya’nın Suluova ilçesinde kurbanlık telaşı erkenden başladı. Amasyalı besiciler pandemi nedeniyle kurbanlık fiyatlarının geçen seneye oranla arttığını ama kesimi kendilerinin yaparak vatandaşların cebine katkı sağlayacaklarının altını çizdi.

Geçen yıl 8 bin lira 9 bin liraya satılan büyükbaş kurbanlık fiyatlarının 2021 yılında 10 bin lira 11 liraya kadar çıkması beklenirken bir araba fiyatına satılacak olan kurbanlık hayvanlarında olması bekleniyor.

Kurban edilecek hayvanın, sağlıklı, organları tam ve besili olması, hem ibadet açısından, hem de sağlık bakımından oldukça önemlidir. Bu nedenle, kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bir veya iki gözü kör, boynuzlarının biri veya ikisi kökünden kırık, dili, kuyruğu, kulakları ve memelerinin yarısı kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökük hayvanlardan kurban olmaz.

Ancak, hayvanın doğuştan boynuzsuz olması, şaşı, topal, hafif hasta, bir kulağı delik veya yırtılmış olması, memelerinin yarıdan daha azının olmaması, kurban edilmesine engel değildir.

Bunun yanında kesileceği yere gidemeyecek derecede topal olan hayvanlar da kurban edilemez. Buna göre hayvanın değerini düşürücü nitelikteki kusurlar kurbana engeldir.