Koronavirüs tedbirleri ile ilgili önemli kararlar Kabine toplantısında alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen son toplantıda 18 günlük tam kapanma kararı alınmıştı. 17 Mayıs’a kadar devam edecek kapanma sürecinde açık olacak işletmeler ve kısıtlamadan muaf olacaklar da yine paylaşılmıştı. Peki, bu hafta kabine toplantısı olacak mı?

KABİNE TOPLANTISI OLACAK MI?
Sosyal medyada yer alan iddialarda 18 Mayısın öğleden sonra tatil olması , 19 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle 17-18 Mayıs tarihlerinin de tam kapanmaya eklenebileceği ve kapanma sürecinin 20 Mayıs’a kadar uzayabileceği iddia edilmişti.

Bu konuya ilişkin değerlendirmenin de yine Kabine toplantısında yapılması be nihai kararın bu toplantıda alınması bekleniyor.

26 Nisan’da gerçekleştirilen son toplantının ardından yaklaşık 2 haftalık bir süre geçti.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN? 
Son Kabine toplantısı 26 Nisan'da yapılmıştı. Kabine toplantılarının 15 günde bir yapıldığı düşünülürse 10 Mayıs'ta Kabine toplantısı yapılması bekleniyor. Öte yandan tam kapanma süreci 17 Mayıs'ta bitiyor. Bu nedenle genel kanı Kabine'nin bu tarihten sonra yapılacağı yönünde..
Konuya ilişkin resmi açıklama gelmesi durumunda haberimizde yerini alacak.

YENİ NORMALLEŞME NE ZAMAN? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gençlerle iftar programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik tedbirlere ilişkin önemli bilgiler verdi. Erdoğan "Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreçte yer alacak. Kabine Toplantısında en önemli madde olacak. Ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor." dedi.

KABİNENİN İLK KONUSU OKULLAR VE SINAVLARIN İPTALİ 

Tüm Gözler Kabine toplantısında olacak. Kabine toplantısının ilk gündem maddesi yeni normalleşme takviminde Okulların açılması ve sınavların iptali konusu olacak..

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un emojili mesajında gençlere veridği mesajda daha sonr konuşacağız dediği Sınavların iptali konusu konuşulacak. 

Bakan SELÇUK gençlerden gelen sınavalrın iptali konusunda Bakanlığın görüşlerni kabineye sunacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gençleri okulları ile buluşturmak konusunda öncelikleri olduğunu açıkladı. 

Konu ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan duuyuracak.

Konuya ilişkin resmi açıklama gelmesi durumunda haberimizde yerini alacak.

Gelişmeleri takip etmek için TIKLAYIN