Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün toplandı. Kabine Toplantısının Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'dan  önemli açıklamalar geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Covid-19 a yönelik alınan tedbirler, Yunanistan ile yaşanan gerilim ve Libya konusu yer aldı. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye salgının başından beri tedbirler ve hastalara verilen hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer aldı"

"Kovid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübeye ve katedilen mesafeye göre yeni stratejiler geliştiriyoruz."

"Süren 8 aşı geliştirme çalışmasından 2'sinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz"

Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir.

“İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecek."

"Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayete davet ediyorum.

Şu an içinde buunduğumuz kriz sadece bir sağlık krizi değil, siyasi, ekonomik ve toplumsal bir krizdir. 

Bu süreçten en güçlü şekilde çıkacağız.

Bir yandan krizle mücadele ederkesn, diğer yandan ülkemizin ekonmik çıkarları için mücadele ediyoruz.

Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız

Salgın sonrası yeniden şekillenen dünyada Türkiye'nini yer almasını kimsenin engellemesine müsade etmeyeceğiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

Türkiye'ye her türlü terör örgütü, siyasi, f,nanasal ve sosyal tetikçilere asla müsade etmeyeceğiz.

Türkiye'ye müstemleke muamelesi yapamayacaklar. 

Erdoğan:"Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi yok sayıp ısrarla kendi tezlerini, haritalarını kabul ettirmeye çalışanlar diplomasi masasına yaklaşmaya başladı

Ekonomimiz, ikinci çeyrekteki kısmi küçülmenin ardından üçüncü çeyrek için çok güçlü yükseliş mesajları veriyor.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin ayak sesleri daha yüksek tonda duyulmaya başladıkça ülkemize müstemleke gözüyle bakanların telaşları da artıyor.

Türkiye bugüne kadare söylediği her sözün, yaptığı her fiilin bedelini ödemiş bir ülkedir.

Bu topraklarda 1000 yıldır kendini yenileyerek büyüyen ulu çınar, tekrar harekete geçmiştir. 

Kıbrıs'ta, Akdeniz'de, Ege'de hiç kimsenin hakkına, hukukuna, onuruna el uzatmıyoruz. Gerilim ve husumetten beslenen bir avuç muhterisin ülkelerini felakete sürüklemelerini biz de istemeyiz. 

Ekonomimimizi yıkmak için oynannan sinsi oyunları tespit ettikçe gerekli tedbirleri alıyoruz. 

Artık hiç kimse 2053 vizyonu, 2071 vizyonu dediğimşizde bunu müstehzi bir şekilde geçiştirmiyor. 

Türkiye'nin bu vizyonlarını bir şekilde mutlaka hayata geçireceği inancı dostlarımızda da, düşmanlarımızda da giderek güçleniyor. 

Biz ülkemizi ve milletimizi yakın zamanda ki hedeflerimize ulaştıracağımıza tüm kabimizle inanıyoruz. İnşallah evlatlarımızında vizyonlarını hayata geçirdiklerinde edecekleri hayır duaların ecrine nail olacağız. Bu duygularla bir kez daha sizleri bu duygularla saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, kalın sağlıcakla.