İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs ile mücadele son hız devam ediyor. 225 milyondan fazla kişiye bulaşan virüs yaklaşık 5 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Neredeyse 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs son dönemde geçirdiği mutasyonlar ve varyantlarla gündemde. Son dönemde ortaya çıkan varyantlar ile virüs yeniden pek çok bölgede kabus yaşatıyor.

Virüsle mücadele etmek için yapılan kapsamlı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bilim dünyasının gündemine bomba gibi düşen çalışma ezber bozan sonuçlara ev sahipliği yaptı.

'Havada iyi yayılmak için'

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları virüsün yeni varyantları çıktıkça yaşadığı değişimi belirlemeyi başardı. Buna göre, virüs 'havada daha iyi yayılmak için' evrim geçiriyor.

Yeni bir araştırmaya göre, son Kovid-19 varyantları, hava yoluyla bulaşmada koronavirüsün orijinal versiyonundan çok daha usta.

Maryland Üniversitesi araştırmacıları, ilk olarak Birleşik Krallık'ta tanımlanan Alfa varyantını analiz ettiler ve taşıyıcıların, orijinal virüsle enfekte olanlardan 43 ila 100 kat daha fazla bulaşıcı viral aerosol soluduğunu keşfettiler.