İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı, Kocaeli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan eski öğrencisi S.K'nin üniversitede olan odasına giderek tehdit ve sözlü tacizde bulundu. Arı, olayın ardından gözaltına alındı.

kocaeligazetesi.com.tr'den Cihat Polat'ın haberine göre, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi içerisinde bulunan Eğitim Fakültesi’nde meydana gelen olayda, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı, eski doktora öğrencisi olan ve şu an Kocaeli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Ş.K. isimli kadın öğretim görevlisinin odasına giderek kadına tehdit ve sözlü tacizde bulundu.

GÖZALTINA ALINDI

Ş.K.’nin ifadesine göre Arı, telefonuna 'el koyduğu' Ş.K'yi, "Benim olacaksın, seninle evleneceğiz. Yoksa seni işsiz bırakırım" sözleriyle tehdit etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Bülent Arı'yı gözaltına aldı.

Bülent Arı, geçmişte de katıldığı bir canlı yayın programında "Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim" ifadeleriyle tepki çekmişti. Arı, tepkilerin ardından o dönem görev yaptığı Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden istifa etmişti.