Diyanet, her yıl yayınladığı dini günler takvimi içerisinde yıl içerisindeki önemli dini günlerin tarihlerini paylaşılıyor. İslam alemi açısından önemli günler arasında bulunan Kadir Gecesi de bu takvimde yerini almıştı. Peki, bu yıl mayıs ayına denk gelen gece hangi gün idrak edilecek? 

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün? Diyanet Kadir Gecesi 2021 ayın kaçında, hangi tarihte?

KADİR GECESİ NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Diyanet’in paylaştığı takvimde yer alan bilgilere göre Ramazana ayının 26. günü yani 8 Mayıs 2021 Cumartesi günü Kadir Gecesi olacak.

Bu geceden 4 gün sonra da arefe idrak edilecek ve arefenin de tamamlanmasıyla birlikte Ramazan ayı sona erecek.

KADİR GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerin başında, Allah’ın kullarına merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen ve 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmiş olması gelmektedir. Rabbimizin, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.” (Kadir, 1) ayetiyle beyan ettiği üzere bu gece, yeryüzünün, sözlerin en güzeli, mümin gönüllerin şifası, insanlık için hidayet rehberi, hakikat ve hikmet kaynağı olarak indirilen son vahiyle buluştuğu gecedir.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi, Kur’an’la ilişkimizi gözden geçirmek, başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün kâinatla ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır.