Dün akşam Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı  Hayrettin Güngör, depremin ilk dakikalarından itibaren arama kurtarma çalışmalarının hummalı şekilde yürütüldüğünün altını çizerek kentteki çadır ihtiyacının kamu kurumları ve STK'lar tarafından yüzde 99 oranında karşılandığını belirtti.

Başkan Güngör, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı bölgede görmediğine yönelik sözleri ise dikkat çekti. Mansur Yavaş'ı görmediğini ifade eden Başkan Güngör, bölgede Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak hangi çalışmaları yürüttüklerine dair bir bilgisi olmadığını söyledi.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesinin KASKİ'den malzeme talep ettiğini de belirten Hayerettin Güngör, şu ifadeleri kaydetti:

''Ben Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni burada hiç görmedim. Başkan gelmiş, gitmiş, kendileri ifade ediyorlar. Burada kendisini görmedim, ne yaptıklarıyla ilgili bilgimiz yok. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın buraya geldiği ifade ediliyor, hangi alanda nasıl bir çalışma yaptığını bilmiyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ bizim KASKİ'den malzeme istemiş. Zaten biz afetten etkilenmişiz. Sadece KASKİ'den talepleri olduğunu biliyorum. Bizden 50 kalemde malzeme desteği talepleri olmuş. Zaten depremde belediyemizin altyapısı tahrip oldu, onlar da bizden malzeme desteği istemişler.''

Bakan Vedat Işıkhan: Asgari ücrete ara zam yok Bakan Vedat Işıkhan: Asgari ücrete ara zam yok

''Depremin getirdiği sonuç olarak temizlik hizmetleri yoğun ihtiyaç hissedilmişti. 600 üzerinde personelimiz ve 300 kardeş belediyelerimizden gelen personelle hamdolsun bu sorunu çözdük.Bize gelen, derdimizi paylaşan, acımızı paylaşan, destek veren hiç kimseyi ayırmayız. Partisine veya başka bir şeyine bakmıyoruz. Hamdolsun Türkiye'nin her yanında Kahramanmaraş'a destek sunuyorlar. Sayın Mansur Yavaş Başkanımdan nezaket olarak bir geçmiş olsun beklerdim.Sayın Yavaş beni ne aradı ne de görüştük.''

Programa damga vuran sözlerin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç sosyal medya hesabı üzerinden iki adet belge paylaşarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kahramanmaraş için hizmete açtığı ürünlerin listesinin Kahramanmaraş Fen İşleri Daire Başkanını tarafından imza ile teslim alındığını belirtti: