İstanbul Kantinciler Esnaf Odası’nın, genel kurulu 16 Ocak günü gerçekleşti. 2 bin 120 delegesi bulunan İKEO’ nun genel kurulunda bin 602 kişi oy kullandı. Oda başkanlığı için 3 aday yarıştı. Yeniden aday olan mevcut Başkan Vahap Osmanoğlu, 784 oy alarak yeniden başkan seçildi. Nihat Yüceur ise 754 oy alırken, bir diğer aday Ayhan Durmuş ise 64 delegenin desteğini aldı.

Kongrenin ardından konuşan Yüceur, çok tartışılacak iddialar ortaya attı…

Anti demokratik bir kongreyi geride bıraktıklarını belirten Nihat Yüceur, Divan Başkanı Tahir Özer ve Vahap Osmanoğlu altlı üstlü oturduklarını ifade etti Yüceur, seçime gölge düştüğünü belirterek, “Kongreye katılamayan bazı üyelerin yerine oy kullandırıldığını tespit ettik. Bundan daha kötüsü kovidli olan bazı kişiler karantinada olması gerekirken kongreye gelerek oy kullandı” iddiasında bulundu.

Yüceur Divan başkanlığını yapan Tahir Özer’in de tarafsız davranmadığını savundu…

“Divan başkanı yanlı davranarak mevcut başkana konuşma hakkı verip diğer adaylara konuşma hakkı vermeyerek tarafsızlığını yitirmiş. Delegenin çoğunluğunun red oyu vermesine rağmen mevcut başkan Vahap Osmanoğlu tanıtım filmini yarım saat sinevizyon gösterisi olarak verilmesini sağlayarak delege üzerinde algı oluşmasına sebep olmuştur.” Ayrıca Ticaret bakanlığı tarafından görevlendirilen 3 gözlemcinin divan tarafından yapılan bu hukuksuz uygulamaya göz yumması da kafalarda soru işareti oluşmasına sebep olurken, Kongrenin baştan sona usulsüzlükler içerisinde tamamlandığını dile getiren Nihat Yüceur, bazı kişilerin de kimlik kartı olmadan e devlet çıktısıyla oy kullandığını“söyledi.