Omicron vaka sayısındaki artış, akıllara kısıtlama kararının alınıp alınmayacağını geitiryor. Uzmanlar, yeni önlemlerin alınmaması durumunda şubat ayında 68 binlerdeki günlük vaka sayısının kısa sürede 100 bine ulaşabileceğini belirtiyor. 

Omicron varyantında vaka sayılarındaki yükseliş devam ediyor. Vaka sayılarındaki hızlı yükseliş endişelere neden olurken sosyal hayatta kısıtlamalar da gündeme geldi. Peki, Kısıtlamalar yeniden gelir mi? Etkinlikler kısıtlanacak mı? Kısıtlamalar için hangi veriye bakılacak? İşte tüm detaylar!

VAKA SAYILARINDA SON DURUM NE?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 5 Ocak'taki Bilim Kurulu'nun ardından, vaka sayılarındaki artışın henüz benzer oranda hastanelere yansımadığını açıklamıştı. Bakan Koca, 31 Aralık'ta yaptığı açıklamasında ise, "Son 10 günde vaka sayıları iki katına çıkmış olmasına rağmen hastaneye yatışlarda yüzde 4,6 artış yaşanmıştır" bilgisini vermişti.

KISITLAMALAR YENİDEN GELİR Mİ?

Yeni önlemlerin hastane doluluk oranlarının yüzde 70-75'i aşmasıyla devreye girebileceği konuşuluyor.

Vaka sayıları dikkatle takip edilirken, hastanelerin alarm vermesi durumunda ise geçmişte uygulanan kısıtlamaların yeniden uygulanabileceği belirtiliyor. Kongre ve toplantılar ile sinema, tiyatro gibi kapalı alanda çok kişiyle gerçekleştirilen etkinliklerin kısıtlanması önlemler arasında yer alıyor.