Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü görevini yaklaşık 3 yıldır yürüten Dr. Şenol Ergüney’in istifası sonrası Kocaeli’nde kamuoyu yeni İl Sağlık Müdürünün kim olacağını merak ediyor.

Esmen’in ismi geçiyor

Bugün sağlık camiasında ise yepyeni bir iddia ortaya atıldı. Körfez Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuk Hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Atilla Esmen’in ismi İl Sağlık Müdürlüğü için kuvvetli şekilde geçiyor. Esmen, 2007-2011 yılları arasında Rize Çayeli belediye başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

Sosyal medyadan duyurmuştu

Kocaeli’de uzun yıllardır çeşitli kademelerde görev alarak ilin sağlık politikalarının şekillenmesinde önemli rol oynayan Dr. Şenol Ergüney, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımla kamuoyuna istifa ettiğini duyurmuştu. Ergüney’in istifasının ardından boşalan il müdürlüğü için birçok isim ortaya atılmıştı.

Çakır ve Tunç devam ediyor

Bu isimlerden ikisi olan Kocaeli Devlet Hastanesi başhekimi Adem Çakır ve Seka Devlet Hastanesi başhekimi Sadullah Kıvanç’ın sözleşmeleri bugün Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı ve böylece bu ikilinin mevcut görevlerine devam edecekleri de netlik kazanmış oldu. Kulislerde ise ismi geçenler arasında en önemli adaylar arasında Dr. Atilal Esmen’in ismi konuşulmaya başlandı. Esmen daha önce Rize Çayeli'nde Belediye başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

İstifalarını verdiler

İl Sağlık Müdürü Ergüney’in yakın çalışma ekibinde yer alan Personel Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Güler görevinden istifa ederek kadrosunu Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesine aldırdı. Yine Destek Hizmetleri Başkanı Mustafa Tekin ve Sağlık Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı’nın da istifa ettikleri öğrenildi.

Yeni İl Sağlık Müdürünün ise önümüzdeki günlerde açıklanarak göreve başlaması bekleniyor.

AJANS KAMU - ÖZEL HABER