Adana milletvekili sayın İsmail Koncuk'un geçtiğimiz günlerde kapatılan "mebpersonel.com" sitesi hakkında Mahmut Özer'in yazılı olarak cevaplaması için hazırlayıp TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçe. Detaylar haberimizin içinde...

Milli Egitim Bakanlığı vekili tarafindan Ankara 2. Sulh Ceza Häkimligine www.mebpersonel.com internet sitesinde yer alan 31 habere erisim engeli konulmasi talebiyle dava açilmis, mahkemenin 01.11.2022 tarihli kararyla da www.mebpersonel.com adh internet sitesinde yer alan 31 habere iliskin erisim engeli getirilmis ve devaminda da 8 Kasim tarihli karar ile mebpersonel.com sitesinin tamamina erisim engeli getirilmistir.Oysaki erisim engeli getirilen haberler kamuoyunun yanhis bilgilenmesine sebebiyet verecek tarzda yayinlanan haberler olmamakla birlikte kisilik haklarina zarar verilmemistir ve suç teskil etmemektedir bu haberler için yapilan bir suç duyurusu bulunmamakadir. Basin, olaylan izleme, arastirma, degerlendirme, yayma ve böylece kisileri bilgilendirme, ögretme, aydilatma ve yönlendirmede yetkili ve ayni zamanda sorumludur. Basinin bu nedenle ayr bir konumu bulunmaktadir haber verme hakkinin hukuka uygun bir sekilde yayinlanan haberlerdir erisim engeli getirilen linklerin suç ve kisilik haklarina bir ihlal teskil etmemektedir çünkü bu haberler için yapilan bir suç duyurusu bulunmamaktadir.
Bu baglamda;

1. Milli Egitim Bakanhigi vekillerince URL adinda 'meb' kelimesi geçen internet sitelerine 'adin korunmas' davasi açilmis midir? Açilmis ise hangi internet sitelerine açilmistir?

2. Milli Egitim Bakanhigi is ve islemleri ile ilgili yapilan haberlere erisim engeli getirilmesi istenerek kamuoyunun haber almasi, aydinlanmasi engellenmek mi istenmektedir?

3. https://www.mebpersonel.com/genel/mebde-tip-doktoru-genel-mudurun-tip-doktoru-olan-esi-bakanmahmut-ozerin-h255513.html haberinde yer aldigi gibi Aile hekimliginden Milli Egitim Bakanligina Genel Müdür olan var midi? Varsa bu Genel Müdürün esi Aile hekimi Milli Egitim Bakanina "Bakan Danisman' olmus mudur? Bu nitelikleri tastyan 1 milyon ögretmen icerisinde kimse bulunulamamis midir?

4.https://www.mebpersonel.com/meb/meb-hukuk-hizmetleri-genel-muduru-murat-sutun-ozgecmisi-nedenweb-sitesinde-yok-h258738.html haberinde yer aldigi gibi Genel Müdürün Özgeçmisinin internet sitesinde yer almamas ile ilgili yapilan habere neden erisim engeli istenmistir? Hukuk Hizmetleri Genel Müdürünün geçmisi ile ilgili gizlenmek istenen bir seyler mi vardir?

5. https://www.mebpersonel.com/meb/murat-sutun-12-yil-icinde-mebde-genel-mudurluge-yukselisininhikayesi-herkese-h258768.html haberinde yer aldigi gibi Murat SÜT Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlügüne atanma sartlarini tasimadigi için mi Yüksekögretim ve Yurt Disi Egitim Genel Müdürü olarak atanmistir? Murat SÜT Yüksekögretim ve Yurt DisI Egitim Genel Müdürü iken neden Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlügüne vekälet etmektedir?

KAYNAK:KAMUAJANS.COM