CNN Türk canlı yayınında koronavirüse ilişkin açıklamalarda bulunan Öztürk, İngiltere'de şu anda yapılan araştırmalara değinerek, "Şu anda dünyada bu hastalığın seyrini etkileyecek, bizi farklı bir düşünceye itecek bir durum değil. Buradan tüm sağlık çalışanlarına, bu hastalığa bakarken lütfen dikkatli olalım. Hastalar ishal ve karın ağrısıyla gelebiliyorlar farklı sistemlere tutunduğunu düşünelim. Bu zaten uzun zamandan beri söylenen bir olay" dedi.  

Koronavirüs güncel vaka sayıları ve salgının yayılımına dair de konuşan Prof. Dr. Öztürk şunları söyledi: Şu anda dünyada bu hastalığın seyrini etkileyecek, bizi farklı bir düşünceye itecek bir durum değil. Buradan tüm sağlık çalışanlarına, bu hastalığa bakarken lütfen dikkatli olalım. Hastalar ishal ve karın ağrısıyla gelebiliyorlar farklı sistemlere tutunduğunu düşünelim. Bu zaten uzun zamandan beri söylenen bir olay. 

20-24 TEMMUZ CİVARINDA 500'ÜN ALTINA İNEBİLİRİZ

Şu andaki eğilime göre 20-24 Temmuz civarında 500'ün altına inebiliriz. Ama birden insanlar değişebiliyor. Takımınız şampiyon oluyor, birden sanki bu kurallar geçerli değil hale geliyor. Halbuki bu salgının 2021'i kapsayacağı net şekilde belirtiliyor. İkinci dalga belirtiliyor. İran günde 2500 vaka görmeye devam ediyor. Devletimizin en üst düzey yetkilileri, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere 'kademeli serbestliğe geçiyoruz ama yeni tedbirler gelebilir' dedi.

İRAN EN KÖTÜ SENARYOYU ÇİZDİ

İran şimdi bu konuda yasaklara başladı, gitmek zorunda. Çünkü en kötü senaryoyu çizdi. 60 milyon insanın enfekte olabileceğini söyledi. Ülkemizde de biz yeniden yasaklarla karşılaşmak istemiyorsak, belirlenen ölçülerde... Kuaföründen, berberine, bankasına, PTT'sine, plajına kadar inanın bunları tek tek belirledi. Doğrusu değişik yerlere gittiğimde bilerek soruyorum 'hiç okudunuz mu' bunları diye... Çok iyi uygulanan yerler de var. Dün alışveriş merkezine gittim, çok iyiydi.