Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, dün akşam Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Merkezinde mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Törende çekilen bir video olay oldu, Türkiye gündemine çıktı.

RUTİN BAŞLADI, RUTİN BİTTİ
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Abdullah Kahraman, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak’ın hazır bulunduğu, protokol konuşmasını gerçekleştirdiği tören salonunda herhangi bir taşkınlık, kavga, gürültü, tepki, olay yaşanmadı. Tören olağan akışında başladı, olağan akışında bitti.

GENEL TÖREN KONSEPTİ
Kocaeli Üniversitesi mezuniyet törenlerinde genel bir konsept uyguluyor. Mezuniyet törenleri İstiklal Marşı ile başlıyor, sonunda yani kep atma sırasında ise 10. Yıl marşı çalınıyor. Bu genel uygulama İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde de devam etti. Doğal olarak arada Kur'an-ı Kerim de okundu.
 
TEPKİ GÖSTEREN OLMADI
Protokol konuşmaları tamamlandı, ardından öğrenciler teker teker sahneye çıkarak diplomalarını aldı. En sonunda da 10. Yıl marşı çalındı, öğrenciler keplerini havaya attı. Bu sırada herhangi olağan dışı bir durum yaşanmadı, öğrenci ve velilerden herhangi bir sözlü ya da fiili tepki gelmedi.

BİR KİŞİ BAĞIRDI: “PAPAZ İMAMLAR”
Videoya çeken şahsın “Yaşasın papaz imamlar” şeklinde bağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Videoyu çeken kişinin öğrenci velisi ya da yakını olup olmadığı bilinmiyor. Bu görüntünün sosyal medyaya atılmasıyla birlikte ise söz konusu görüntüler tartışılmaya başlandı.

AKİT’İN HABERİNDEN SONRA
Yeni Akit Gazetesinin dün gece yayınlanan “İlahiyat mezuniyetinde 10.yıl marşı tepkisi. Veliler: Bunu da mı görecektik” başlıklı haberi ise konuyu Türkiye gündemine taşıdı. Konuyla ilgili Kocaeli Üniversitesinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:enkocaeli