KYK Borçları Hakkında TBMM 'de konunun gündeme gelmesini ve borçlar hakkında düzenlemenin yapılmasını bekleyeneleri üzen haber.

Yükseköğretim Kredi Yurtlar Kurumu 'na kredi borcu olan vatandaşlar , TBMM 'de konunun gündeme gelmesini ve borçlar hakkında düzenlemenin yapılmasını istiyordu. 

PARTİLERDEN KANUN TEKLİFLERİ GELDİ

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi tarafından KYK kredi borçları hakkında kanun teklifleri TBMM 'ye getirildi. Komisyona sevk edilen teklifler beklemeye alındı ve halen görüşülmedi. 

TBMM'ye sunulan tekliflere baktığımızda KYK kredi borçlarının tamamen silinmesi , faizlerin silinmesi ve faizlerin silinmesi ve yapılandırma ve  kişinin iş , gelir durumuna göre borçların silinmesi ya da azaltılması , yapılandırılması teklif edildi.

KOMİSYONA GELDİ

Partiler tarafından TBMM'ye sunulan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. Ancak söz konusu teklifler hala gündeme gelmedi. 

TBMM EKİM'E KADAR KAPALI

Önceki gün TBMM Genel Kurulu yasama yılının son oturumunu gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Genel Kurul oturumu kapandı ve Meclisin 1 Ekim tarihine kadar kapalı olacağına , TBMM'nin tatil edildiğine yer verildi. 

MECLİS TATİL EDİLDİ KYK DÜZENLEMESİ YENİ YASAMA YILINA KALDI

Daha önce KYK borçları ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

"Değerli arkadaşlar, bu şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakerelerinden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabi inşallah atacağız. Tabi burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bizim istiyoruz ki tabi krediyi her müracaat eden alıyor ama daha sonra ödemek üzere alıyor. Burs konusu ödeme sorunu yok. Böyle bir durum var. Bu atılacak adımda tüm borçlu olanların , beklentiniz biliyorum. Borçların silinmesi süreci olacaktır. Burada başka tercih gündeme gelecektir. Kredi olayı ya kalkacak ya sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışması , değerlendirmelerini yapıp ona göre adımları atacağız"

Bu açıklama sonrası düzenleme yapılacak açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelmişti. Ancak araya corona salgını girmesi nedeniyle düzenleme ertelendi. Meclisin tatile girmesi nedeniyle KYK borçları düzenlemesi yeni yasama yılına kaldı.