Marketler bayramda açık olacak mı? Arefe günü marketler açık mı, çalışma saatleri değişti mi soruları yoğun olarak aranmaya başladı. Arife günü ve bayrama adım adım yaklaşırken "Arefe günü ve bayramda marketler açık mı, saat kaçta kapanıyor?" sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin çalışma saatleri ile ilgili detaylar yer aldı. Arefe günü, bayramın 1.,2, ve 3.günü marketlerin çalışma saatleri ile ilgili detaylar haberde yer alıyor. Peki marketler kaça kadar açık, Arefe günü marketler açık mı? Bugün marketler saat kaçta açılıyor ve kapanıyor 2021?


Marketler kaça kadar açık, bayramda marketler açık mı? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 29 Nisan saat 19.00'ta tam kapanma süreci başladı. 17 Mayıs saat 05.002e kadar devam edecek tam kapanma süreci içerisinde bayram zamanı da yer alıyor. Bayramda marketlerin çalışma saatleri ise merak ediliyor. Marketlerin çalışma saatleri ile ilgili detaylar İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer aldı. Peki Arefe Günü (bugün) marketler açık mı? Bayramın 1.,2., ve 3.günü marketler açık mı olacak? Marketler kaçta açılıyor ve kapanıyor? sorularının yanıtları haberde yer alıyor...


MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR VE KAPANIYOR? 
Tam kapanma sürecinde marketlerin çalışma saatleri belli oldu. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin 10.00-17.00 saatleri arasında çalışabileceği yer aldı. Ancak genelgeye göre, zincir marketler ise pazar günleri kapalı olacak.


AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI, SAAT KAÇA KADAR AÇIK? 
Arefe günü tam kapanma süreci içerisinde yer aldığı için Arefe günü marketler yine 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecekler.BAYRAMDA MARKETLER AÇIK MI? (1.,2., ve 3. günü) 
Ramazan Bayramı 13-14-15 Mayıs tarihlerine denk geliyor. Tam kapanma süreci içerisinde yer alan Ramazan Bayramı'nda marketler 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaklar. Ancak marketlerin bayramda izin sistemine göre bazı marketler bayramın ilk 2 günü hizmet vermeyebilir.ZİNCİR MARKETLER NELER? 
Pazar günü zincir marketlerin kapalı olması nedeniyle zincir marketler merak ediliyor. CarrefourSA, Migros, A101,BİM ve Şok gibi marketler zincir marketler arasında yer alıyor.