Maskelerin satılacağı yerler belli oldu.

Koronavirüs pandemisi sonrası devlet , bedava maske dağıtımı yapacağını duyurmuştu. Ancak sistemde yaşanan aksaklıklar ve  yoğunluk nedeniyle  maskeler aksamalı dağıtılmıştı. Maske dağıtımı ile ilgili önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yaptı ve maskelerin yeniden para ile satılacağını söyledi. 

Erdoğan dün yaptığı açıklamada "Normalleşme sürecinin bir parçası olarak bugüne kadar piyasada satışına izin vermediğimiz cerrahi maske ve bez maske satışına halkımızın kolayca ulaşabileceği yerlerde izin vermeyi planlıyoruz. Maske türlerine göre bir üst fiyat belirleyerek, halkımızı mağdur edebilecek girişimlerin de önünü keseceğiz." ifadelerini kullandı. 

MASKELER NERELERDE SATILACAK?

Maske satışları yeniden başlayacak. İlk olarak maskeler ecvzanelerde satışa sunulacak. Öte yandan birçok yerde de maske satışlarının olacağı , internet üzerinden de maske satışlarının olacağı bildirildi. 

Farklı maske tipleri için standartlar belirlenecek ve tavan fiyat uygulamasına gidilecek.

PARA İLE MASKE SATIŞI BAŞLIYOR

Para ile maske satışları kısa süre içinde başlayacak. Maske satışı başlamadan önce devlet , maskeler için tavan fiyat belirleyecek. Maske satışlarının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.