İlahiyatçı-yazar Dr. Şerafettin Kalay, MEB’in yeni açılacak okullarda mescit ve abdesthane zorunluluğu getirmesine ilişkin yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.

‘MEB’in abdesthane ve mescit kararı yerinde ve doğru bir karardır”
Namazın; yani bütün ibadetleri ve zikirleri özet olarak içinde toplayan en kapsamlı ibadet olduğuna dikkat çeken Dr. Şerafettin Kalay, “Bir İslam diyarında ergen çocukların bulunduğu bir yerde mutlaka olması gereken şeylerden birisi şüphesiz mescitlerdir. MEB’in yeni açılacak okullar için abdesthane ve mescit zorunluluğu getirmesi geç de olsa doğru ve yerinde bir karardır.” şeklinde konuştu.

 

Bu nasıl kafa, bu nasıl zihniyet? Kemalist Cumhuriyet acı haberlerin faturasını mescitlere kesti


“Öğrenciler çamaşırhanede namaz kıldıkları için soruşturma başlatılmıştı”
İnsanların inançlarını dilediği gibi yaşayabilme hakkına ve hukukuna sahip olduğunu belirten Dr. Şerafettin Kalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okulda mescit olmadığı için daha önceden bir okulda bir öğretmenin teşvikiyle çamaşırhanede namaz kılmışlardı. Milli Eğitim Bakanlığı’na okulda mescit olmadığı için soruşturma başlatılması gerekirken tam aksine öğrencilere ve öğretmene soruşturma açılmıştı.”

“Bu büyük bir nimettir ve bu nimete hizmet ekmek de nimettir”
Dinimizde ibadetlerle yükümlü olmanın ergenlik çağıyla başladığına dikkat çeken İlahiyatçı-yazar Dr. Şerafettin Kalay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Namaz çok önemli bir ibadettir. Ergenlik çağına giren öğrencilerimizin okullarda açılacak mescitlerde namaz kılmalarına imkan sağlanması bu zamana kadar olması gereken bir durumdu. İbadet, hem insanın şahsiyetini geliştirir ve hem de onu kötülüklerden kurtararak çirkin işlerden alıkor. Bu büyük bir nimettir ve bu nimete hizmet etmek de nimettir. MEB’in bu çalışması inşallah hayırlara vesile olur.”

 Mehmet Özmen /AKİT