Yıldızeli Eski Kaymakamı Ahmet Can Pınar “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan ByLock kullanıcısı olarak tutuklandı.

O dönemde küfür ettiği iddiasıyla Türkiye’de gündeme gelen kaymakam 2015 yılında Sivas’ta yapılan Gaziler Günü Anma Programında sendika temsilcisi ve beraberindeki heyete ağza alınmayacak küfürler ettiği, onları aşağıladığı, tehdit ettiği iddia edilmiş ve bu olay Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmüştü.

İddiaya göre Eğitim-Bir-Sen Yıldızeli İlçe temsilcisine “Siz kimsiniz! Bir yıl sonra siz mi kalacaksınız ben mi kalacağım!” diye tehditte bulunmuş, bunun üzerine sendika Genel Başkanı Ali Yalçın devreye girmiş kaymakamla ilgili açıklamalarda bulunarak kaymakamın görevden alınmasını istemişti.

Yaşanan bu olaylar üzerine İçişleri Bakanlığı Ahmet Can Pınar ile ilgili soruşturma başlatmış, kısa bir süre sonra soruşturma kapatılmış, daha sonra kaymakam Canpınar’da Ağrı iline vali yardımcısı olarak atanmıştı.

O dönem sendikanın Sivas Şube Başkanı ve ekibi tutuklanan kaymakamla ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı hedefe konulmuş ve itibarsızlaştırmaya çalışılmıştı.

Ancak o dönemde böyle fevri hareket edebilen bu şahsın güvendiği abilerinin olduğu ve arkasını kollayan büyüklerinin olduğu ise aşikar.

Yıldızeli ilçemizde yaşanan ve tüm eğitimcilerde derin izler bırakan bu üzücü olayın ardından kamuoyu, zihinlerde oluşan şu sorulara cevap aramaktadır.

1) Fetö’den tutuklu kaymakam Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olan Memur-Sen ‘i karşısına alarak onu tehdit etme gücünü nereden almıştır?

2) Devlet memurluğundan ihraç edilen eski Zara kaymakamı ile Ahmet Can Pınar’ın bir vali yardımcısını da yanlarına alarak sık sık Tokat’a gittikleri iddiası doğru mudur?

Eğer bu iddia doğru ise özellikle Tokat’a niçin gitmişler ve orada kimlerle görüşmüşlerdir?

3) Kaymakamın yaptığı küfür ve tehditten sonra ona destek olmak maksadıyla tüm kaymakamları toplayarak Yıldızeli’ne götürüp basına destek açıklaması yapanlar ve bunu organize eden yönetici ya da yöneticiler kimlerdir?

Balıkesirspor Maçının Biletleri Satışta Balıkesirspor Maçının Biletleri Satışta
4) “Onu kimseye yedirmeyiz” diyerek kaymakam ile ilgili basın açıklaması yapan, ona sonuna kadar destek olan, ilçeden ayrılınca da arkasından ağıtlar yakan Yıldızeli’ndeki yönetici ve siyasetçiler kimlerdir?

5) Kaymakam hakkında açılan soruşturmada kaymakam lehine şahitlik yapanlar kimlerdir?

6) Bu soruşturma kimler tarafından kısa bir süre de kapatılmıştır?

7) Üzerine çok sayıda silahın kayıtlı olduğu iddia edilen bu şahsın Yıldızeli’nde bazı köy muhtarlarına silah sattığı doğru mudur?

8) Tutuklanan kaymakama sahip çıkan bu kişiler ele ele vererek, halen FETÖ kapsamında tutuklu bulunan bir şahsı, ilçe milli eğitim müdürü olarak görevlendirme konusunda ısrarcı olmuşlar mıdır?

Kaymakamın yoğun ısrarı ile İlçe müdürü olarak görevlendirilen ve daha sonra FETÖ’den tutuklanan bu şahsın Sivas’taki referansları kimlerdir?

9) 15 Temmuz hain darbe girişiminden yaklaşık bir yıl önce “Bir sene sonra siz mi kalacaksınız ben mi kalacağım…” sözleriyle tehditler savuran bu kaymakam darbeden haberdar olarak kendine duyduğu bu özgüvenle mi bu tehditleri savurmuştur?

10) FETÖ ile olan mücadelede kimler samimi kimler değildir?

Kaynak: Büyük Sivas Haber