Mesleki Ve Teknik Eğitim Öğrencileri Ve Çalışanları Tarih Yazdı Maske,Dezenfektan,Doktorlara Koruma Elbisesi Yaptılar

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmasında önemli bir çıpa olduğunu belirterek, "Son dönemde MEB'in başlatmış olduğu dönüşüm ve iş dünyası ile yapılan işbirlikleri sayesinde mesleki ve teknik eğitimde yaşanan sorunlar çözülmeye ve algı pozitif yönde değişmeye başlamıştır" dedi.

Yıllardır firmaların çalıştıracak nitelikli eleman bulamazken, kahvehanelerde gençlerin oturmasından şikayet edildiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Çünkü okullarda verdiğimiz eğitim, dışarda işe yaramıyor. Dışarda talep gören nitelikler, okullarda öğretilmiyor. Bu yapıyı değiştirmek zorundaydık" diye konuştu. Almanya örneğini veren Hisarcıklıoğlu, ülkenin mesleki eğitim ile reel sektörü, odalar vasıtasıyla birbirine entegre ettiğini vurguladı. MEB'in piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçilmesini sağladığını belirten TOBB Başkanı, "MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün özel sektör ile gerçekleştirdiği protokollerle meslek liseleri daha cazip hale getirildi" dedi.

Pandemi sürecinde meslek liselerinin Yaptığı Ve Başarılı Oldukları Yıllarcada, "Başarısız öğrencilerin okulu" algısına maruz kalan öğrenciler, sergiledikleri başarılarıyla iş dünyası ve eğitim camiasında da heyecan yarattı. İş dünyası eğitim camiasına yaptığı çağrıların karşılık bulmaya başlamasından memnun, ailelerden de destek bekliyor.