Nakdi ücret desteği hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar arayışa geçti. Koronavirüs salgını döneminde iş yeri olumsuz etkilenen çalışanlara verilen destek olan Nakdi ücret desteği nedir, ne kadar? Nakdi Ücret Desteği uzayacak mı, ne zaman bitecek? İşte konuya ilişkin detayları öğrenmek isteyenlere soru-cevap haberimizde...


Nakdi ücret desteğinden yararlanan veya yararlanacak olan vatandaşlar merakla arayışa geçti. Nakdi ücret desteğinin ne kadar verileceğini öğrenmek isteyenler desteğin miktarını sorgularken, nakdi ücret desteğinin süresini bilmek isteyenler de oluyor. Peki nakdi ücret desteğinin süresi uzayacak mı, ne zaman bitecek?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Nakdi ücret desteği bin 500 lira.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Hükümet milyonlarca kişinin istihdam edildiği yiyecek, içecek sektöründe faaliyet gösteren işyerlerine nefes aldıracak bir uygulamayı daha devreye alıyor. Faaliyet gösteren işyerlerinde martta sigortalı çalışıp da işvereni tarafından ücretsiz izne ayrılanlara nakdi ücret desteği verilecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ 2021 NE ZAMAN BİTİYOR?

Nakdi ücret desteğinin süresi Mart ayından sonra iki ay daha uzatıldığı bildirilmişti. Böylelikle nakdi ücret desteği 2021 Mayıs ayında sona ereceği ön görülüyor.

Turizmcilere nakdi ücret desteğinin bayram sonuna kadar devam edeceğini anımsatan Erdem, "30 Haziran'a kadar Cumhurbaşkanımızın uzatma yetkisi var. Ayrıca çalışıyorlarsa normalleşme desteğimiz var. İşçi-işveren sigorta primini buradan karşılıyoruz" dedi.