Sosyal devlet olma sorumluluklarının bir kısmını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yerine getiren Türkiye Cumhuriyeti, bakanlığın sunmuş olduğu karşılıksız ödemeler ile ihtiyaç sahiplerinin bütçelerine destek olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda ilgili bakanlık tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan evde bakım maaşı, nisan ayı ödemelerini hesaplara aktarmaya başlamıştır. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte ödemelerin 20 Nisan tarihine kadar 81 ilde yaşayan tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı duyurulmuştur.

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yardım, çeşitli sebeplerden ötürü işgücünü yitirmiş olan ve hastalıkları nedeni ile evde bakım görmek zorunda olan kişilere ulaştırılmaktadır.

Yeni yılın başında açıklanan asgari ücret zammı ve 2021 enflasyon verileri ışığında zamlanmış olan evde bakım maaşı, 2 bin 354 TL olarak hesaplara aktarılmaktadır. Bu ücret geçen sene bin 798 TL olarak hesaplara geçiyordu.

Nisan Ayı Evde Bakım Parası Yatan İller