Kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler önerilmesi amacıyla her yıl MART ve KASIM aylarında toplanması gereken KPDK Haziran ayına gireceğimiz bu günlerde hala toplanmamıştır.

Kamu Çalışanlarının Dayanacak Gücü Kalmamıştır

Ocak ayında verilen%7.5’luk artış ilk aydan erimiş, kamu çalışanları ve emeklileri sadece ilk dört ayda%24.21 alacaklı hale gelmiştir. Her gün markette, pazarda fiyatların artış gösterdiği; kiradan yakıta, ulaşımdan giyime her türlü giderin TUİK enflasyonunun çok üzerinde arttığı ancak gelirlerin artmadığı bir ortamda kamu çalışanlarının dayanacak gücü kalmamıştır.

Memur ve emeklilerinin alım gücünün her geçen gün düştüğü, alınan artışların enflasyon altında ezildiği şu günlerde tüm konfederasyonların katılımı ile Kamu Personeli Danışma Kurulu düşen alım gücü gündemi ile acilen toplanmalıdır.