Turkey Today, 

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin geç yatması hakkında açıklama

Nisan ayına ait ek ders ücretlerinin geç yatması hatta bazı illerde halen yatmadığına dair bilgilerin olması hususunda Maliye Bakanı Naci Ağbal açıklamalarda bulunurken sebebin bilgi işlem sistemindeki teknik aksaklıklar olduğunu ifade etti. Bakan Ağbal yaşanan sorunlar üzerine yoğun çalışma yapıldığını ve aksaklıkların giderildiğini belirtti.

NİSAN EK DERSLERİ GEÇ YATTI

Mayıs ayının ilk günlerinde yatması gereken ek ders ücretleri Mayıs ayının 10’undan sonra yatırılmaya başlandı. Öğretmenlere Nisan ayı ek ders ücretlerinin ödemelerinin yapılamadığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı 10 Mayıs tarihi itibariyle öğretmenlerin ek ders ücreti ödemelerinin yapıldığı açıkladı. Ek ders ücretlerinde yaşanan gecikmenin istenilen bir şey olmadığını ifade eden Bakan Naci Ağbal yaşanan sorunun giderilmesi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Memur-Sen yetkilileri arasında sürekli iletişim olduğunu açıkladı.

YALAN VE UYDURMA AÇIKLAMALAR


Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin geç yatması sürecinde kamu haber basınında yer alan bilgiler ve sendikacılar tarafından yapılan açıklamalara değinen Maliye Bakanı Naci Ağbal “Ek ders ücretlerinin yatmasında gecikmelere neden olan teknik sorunların fark edildiği andan itibaren karşılıklı konuşularak bu sorun çözüme kavuşturuldu. Bundan sonra da hiçbir şekilde ek ders ücretlerinin geç yatması hususunda aksama olmayacak. Memur-Sen de bu süreçte öğretmenlerimizi gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Bugün yine bir sendika yetkilisinin yalan ve uydurma açıklamalarını gördüğüm için açıklama ihtiyacı hissettim. O açıdan şu anda bir sorun kalmış değil.” dedi.