www.ajanskamu.net

Türkiyede YEni Sistem;

Özel sektörün başarılı patronları yeni kabine listesinde yer aldı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Başkan Erdoğan çalışma arkadaşları olan yeni bakanları belirledi. Yeni kabine içerisinde yer alan bakanlar arasında özel sektör iş hayatından kişilerde yer aldı. Ülkemizin ünlü firmalarının sahipleri ve yönetim kurulu üyeleri yeni dönemde bakan olarak görev yapacak.

ETS TUR SAHİBİ KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

Turizm şirketlerinin en köklülerinden olan ETS Tur’un sahibi Mehmet Ersoy Kültür ve Turizm Bakanı olurken Mehmet Ersoy özel sektörde en son odamax projesini hayata geçirmişti. Turizmci, iş adamı Mehmet Ersoy 1968’de İstanbul’da doğdu.

İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nü bitiren Ersoy tur şirketi ve çeşitli otellerin sahibi olarak dikkat çekmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Ersoy 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaptı. Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi unvanına sahip olan Mehmet Ersoy Turizm sektöründe 25 yıldan fazla tecrübeye sahip.


TURKCELL VE BİM YÖNETİM KURULU ÜYESİ TARIM BAKANI OLDU


Turkcell ve BİM Yönetim Kurulu üyeliği yapan Bekir Pakdemirli yeni kabine listesinde Tarım ve Orman Bakanı oldu. 1973 yılında İzmir’de doğan Pakdemirli Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olan Pakdemirli, Başkent Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisans ve Celal Bayar Üniversitesinde iktisat doktora çalışmalarını tamamladı.

McCain Foods şirketinde üst düzey yöneticilik görevlerinde de bulunan Pakdemirli Albaraka Türk Katılım Bankası, BİM AŞ, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’de yönetim kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.

MEDİPOL HASTANESİ SAHİBİ SAĞLIK BAKANI OLDU
Sağlık Bakanı olan Dr Fahrettin Koca Medipol Hastanesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 1965’te Konya’da doğan Koca İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tamamlayarak 1995’te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu.

MAYA OKULLARININ SAHİBİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDU
Özel sektörde başarılı işlere imza atmış ancak bir ayağı halen kamuda olan Prof. Dr. Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı oldu. Gazi Üniversitesinde binlerce eğitimci, öğretmen mezun etmiş olan Selçuk Maya Okullarının sahibi olmakla birlikte TED Üniversitesinin kuruluşunda da görev aldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı unvanına sahip olan Prof. Dr. Ziya Selçuk, 1961’de Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi mezunu olan Selçuk aynı üniversitede yüksek lisans Hacettepe Üniversitesinde doktora yaptı.

CEO RUHSAR PEKCAN TİCARET BAKANI OLDU
Karon Mühendislik CEO’su, Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanı olarak görev yapacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ticaret Bakanı oldu.

Ticaret Bakanı
1958’de Manisa’da doğan Pekcan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi mezunudur.

CEO CAHİT TURHAN ULAŞTIRMA BAKANI OLDU
Karayolları Genel Müdürlüğü görevi yapmış olan Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını üstlenen konsorsiyomun CEO’su Cahit Turhan Ulaştırma Bakanı oldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan 1960 yılında Trabzon’da doğdu.

Ulaştırma Bakanı
Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mimarlık Fakültesi İnşaat Bölümü mezunu olan Turhan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde de bulundu. 2015’te Danıştay üyeliğine seçilen Turhan 2005 yılında Karayolları Genel Müdürü olmuştu.