Çin’de ortaya çıkıp mart ayının ortalarına doğru ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs sebebiyle yaklaşık 8 haftadır bazı önlemler alınmakta, bazı kararlar devreye sokulmaktadır.

 Covid-19 salgınının ülkemize sıçraması sonrasında özellikle kolonya ve koruyucu maskede fiyatlar bir anda 10 katı kadar artmış, fahiş fiyatlar dolayısıyla vatandaşlar mağdur edilmiştir.

 Kolonya ve koruyucu maskedeki fahiş fiyatlar sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile para ile maske satışı yasaklanmış, PTT, e-devlet ve eczaneler üzerinden vatandaşlara haftalık 5 adet ücretsiz maske dağıtımına başlanmıştır.

 Süreç içerisinde bazı vatandaşların maske temin konusunda yaşamış oldukları sıkıntılar sonrasında paralı maske satış yasağı kaldırılmış ve tekrar satış tavan fiyat olan 1 TL veya altında satılmaya başlanmıştı.

 Bazı online alışveriş siteleri başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde para ile maske satışı başladı.

 Önümüzdeki haftadan itibaren ise tüm yurtta maske satışının yapılacağı düşünülüyor. 50’li paket maskelerin satış fiyatı ise ortalama 35-40 TL civarında olacak.