Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak?

İslam aleminde özel bir yeri olan Ramazan ayına az bir vakit kaldı. Müslümanların oruç ibadetini yerine getirdikleri yardımlaşma ayı Ramazanı bekleyen vatandaşlar, şimdiden günleri saymaya başladı bile. Peki ilk oruç hangi gün tutulacak, ilk sahura hangi gece kalkılacak? İşte Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusunun cevabı!

Müslümanlar Ramazan ayını sabırsızlıkla bekliyor. Kuran-ı Kerim'in ilk vahyedildiği Kadir Gecesi'nin de içinde olduğu Ramazan, yardımlaşma ve ibadet ayı olarak geçiyor. Tüm İslam alemi Ramazan ayının 2019'dane zaman başlayacağını ve Ramazan Bayramı'nın hangi günlerde kutlanacağını merak ediyor.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak, 3 Haziran Pazartesi son bulacak. Müslümanlar ilk oruç için 5 Mayıs'ı 6'sına bağlayan gece sahura kalkacak. 31 Mayıs cuma gecesi Kadir Gecesi idrak edilecek. Ramazan Bayramı ise 4-5-6 Haziran günleri arasında kutlanacak. Ramazan bayramının ilk günü Salı'ya denk gelecek.

Ramazan Hicrî takvime göre 9. ay ve İslam dininin inancına göre Muhammed'e Kuran-ı Kerim ayetlerinin inmeye başladığı, aynı zamanda Müslümanlarca oruç tutulmaya başlanılan aydır. Bu ayda oruç tutmak İslam'ın beş şartından birisidir. Ayın hilal görünümünün ilk görülüşünden itibaren 29 veya 30 gün boyunca Ramazanın sürdüğü hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.