Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? Tüm gözler bugün yapılacak kabine toplantısında.

Ramzan bayramına sayılı günler kala tüm vatandaşlar Ramzan bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı konusunu merak ediyor.

Dün bu konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim KALIN bayramda bir takım tedbirler oalcağını ve bunu Cumhurbaşkanının bugün açıklayacağın ıifade etti. 

Kalın Koronavirüs tedbirleri devame derken bir yandan da normalleşme planının uygulandığını aktardı. İbrahim KALIN Bayramda sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı ancak detaylarını vermedi. 

. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Yasak kararı alınmasının akabinde yasağın tüm illerde mi yoksa şu an halen uygulanan 15 ilde mi olacağı konusunda detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan Bu akşam kabine toplantısının ardından halka sesleniş konuşmasında açıklayacak. 

Yasak kararının çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı yaptığı hazırlıkları kamuoyuna genelgeyle açıklayacak

Diyanet İşleri Başkanlığı da Bayram namazı ve bayramlaşmalarla ilgili açıklama yapacak. 

Toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı kentlerin eklenmesi de bekleniyor. AVM, berber, kuaför ve güzellik salonlarının açılmalarıyla birlikte elde edilen sonuçlar da değerlendirilecek.

 Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda Ramazan Bayramı arefesinden başlayarak 23-24-25-26 Mayıs günleri sokağa çıkma yasağı uygulanacak.