Ortaya atılan iddialara göre aracılar sayesinde dava geri çekildi ve hapis yatmaktan kurtuldu. Fakat hakkındaki kamu davasının sürdüğü öne sürüldü. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in iftira suçundan hapis cezası aldığı öğrenildi.

Aydın’da bir öğretmen hakkında erkek çocuklarına tecavüz ediyor iddiasıyla isimsiz gönderilen mektubun Prof. Dr. Aldemir tarafından gönderildiği ortaya çıktı.

Aldemir, Aydın’da görev yapan bir öğretmenle ilgili bir mektup kaleme aldı ve o mektupta öğretmenin erkek çocuklara tecavüz ettiğini yazdı. İsimsiz olarak postane aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. Aydınlı öğretmen kendisi hakkında kimin şikayette bulunduğunu öğrenmek içi dedektif gibi iz sürdü.

Yapılan araştırmalar sonucunda PTT’deki güvenlik kameraları incelendi. Kamera görüntülerinde Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in PTT’ye gelerek ilgili mektubu postaya verdiği görüldü.

Yaşanan bu gelişmelerden sonra Aydınlı öğretmen Aldemir’den kendisine iftira attığı gerekçisiyle davacı oldu. Açılan dava sonucunda Aldemir 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hapis cezası almasından sonra harekete geçen Aldemir şikayette bulunduğu öğretmenin davasını geri çekmesi için aracılar bulup öğretmenle görüşmelerini istedi.

Erkek çocuklara tecavüzle suçlanan öğretmen daha sonra şikayetini geri çekerek Aldemir’i hapis cezasından kurtardı. Fakat Aldemir hakkındaki ilgili davanın kamu davası olarak sürdüğü öğrenildi.

BAŞKA İDDİALAR DA VAR

Diğer taraftan Rektör Aldemir’in Veteriner Fakültesi’nde görev yaptığı dönemde yine öğretmen olan bir arkadaşının eşiyle ilişkisi olduğu iddia edildi. Bu nedenle arkadaşı eşini Aldemir’le ilişkisinden dolayı boşadığı da öne sürüldü. 

7eylul.com