Olay, Kocaeli iline bağlı Derince İlçesi Yenikent 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. İddialara göre; İsmi öğrenilemeyen site sakini, sağlık çalışanlarına sözlü olarak sataştı. Site sakini, sitenin bahçesinde ortak alanda dinlenen sağlık çalışanlarına, "Burada oturamazsınız. Mikroplusunuz. Mikrop saçıyorsunuz. Camınızı ve kapınızı kapatın. Burada oturmanız yasak, içeri girin" gibi ifadeler sarf etti. Olayla ilgili tepki gösteren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney gazetemize yaptığı açıklamada, "Sağlıkçıları mikrop yuvası göstermek hoş değil. Hukuki işlemler başlatacağız. Kovid’e yakalanma ihtimalimiz diğer mesleklere göre 10 kat fazla. Bu kadar risk alırken böyle bir muameleye maruz kalmak, bizleri çok üzdü. Sevindiğimiz konu, bu olaydan sonra bizi çok sayıda kişinin arayıp destek vermesidir." dedi.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Konuyla ilgili resmi açıklama yayınlayan Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, "Gece gündüz demeden vatandaşlarımıza özveriyle hizmet sunan sağlık personelimizin moral ve motivasyona en fazla ihtiyaç duydukları bu hassas dönemde Derince Yenikent 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarımıza yapılan sözlü şiddet olayını kınıyoruz.

Tek gayesi vatandaşların sağlığını korumak ve tedavi etmek olan sağlık çalışanlarımızın karşılaştığı bu durum ne kadar üzüntü verici olsa da, toplumun büyük çoğunluğunun bu konuda bizlere destek olması bir o kadar memnuniyet vericidir.

Konu hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Bunun takipçisi olacağız. Söz konusu hatayı işleyen kişileri ise sağlık personelimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Bizlere moral desteğini sağlayan Kocaeli halkına da çok teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÖZGÜR KOCAELİ