Yalıkavak Marina,  Sedat Peker'in eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın iş insanı Mübariz Mansimov tehdit ederek “marinaya çöktüğü” iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ağar'ın oğlu AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın Yönetim Kurulu üyesi olduğu şirketin açıklamasında, “Sosyal medyada şirketimizin yöneticileri ve marinamız hakkında maksadı belli, karalayıcı beyan ve haberlerin yer aldığını görüyor ve bu durumu büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Bahsi geçen beyan ve haberlerde yer alan Yalıkavak Marina hakkındaki iddiaların, gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur” denildi.

Marinanın devrinin hisse bedelleri ödenerek gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yalıkavak Marina’nın yöneticisi ve ortakları olarak, Türkiye’de ticari faaliyete başladığımız günden bu yana hukukun ve ticari hayatın dışına çıkan hiçbir işlemimiz olmadığı gibi gerçek olmayan veya gerçeğin saklandığı hiçbir ortaklık veya girişimimiz de olmamış ve olmayacaktır. 2016 yılında, eski ortakların hisselerini bedelini ödeyerek devraldığımızdan bu yana Yalıkavak Marina’yı dünya markası haline getirmekten başka amacımız olmadı. Öncelikle idari, mali ve hukuki alanda oldukça değerli kişilerden oluşan bir yönetim kurulu oluşturuldu. Bu yetkin kurulun başında da ülkemize her alanda değerli hizmetler vermiş olan Sayın Mehmet Ağar yer almıştır. Sayın Mehmet Ağar şirketimizde sadece Yönetim Kurulu başkanı olup bunun haricinde ne geçmişte ne de şimdi hiçbir ortaklık veya ortaklıktan doğan haklara sahip olmamıştır.”