Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 4 Aralık’ta tüm okullara, ''Kermes, çay demleme ve yemek yapımı'' konulu yazı gönderdi. MEB'e bağlı okul ve kurumlarda öğretmen odaları ve yardımcı personel odaları gibi yerlerde yemek, çay, kahve makinesi düzeneklerinin kullanılmaması için gerekli tedbirlerin alınması için verilen talimat eğitim sendikalarını harekete geçirdi. Eğitim İş Çanakkale Şubesi Başkanı Ahmet Mantaş ve Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can öğretmenler odasında çay düzeneklerinin kaldırılması ve okullarda yapılan kermeslere kısıtlanma getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirttiler.  Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can Çanakkale Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Aziz Asan’ı hedef alarak, “Siz para kazanacaksınız diye öğretmenler istisnalar hariç bayat çayınızı içmek zorunda değil” dedi. Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise, “Kantinciler Birliği öğretmenlerin içeceği çayı, yiyeceği yemeği de tekeline almak istiyor” dedi.

 

  “KAPİTALİSTLER, HEP ONLARDAN ALIŞVERİŞ YAPILMASINI İSTİYORLAR”

 

Resul Can yaptığı açıklamada, “Öğretmenler odasındaki kettlelara, okullarda yapılan kermeslere takmış. Kapitalist olunca hep onlardan alışveriş yapılmasını istiyor tabii. Önce Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız tarafından okul kantinlerinde satılmaması gereken ürünlerin kantinlere girmesine mani olsunlar. Çocuklara kalitesiz ucuz ürün satmayı sonlandırsınlar. Milli Eğitim Bakanımızın paylaştığı yeni öğretmenler odası fotoğrafında da görüleceği üzere çay yedeği orada baş köşede. Siz para kazanacaksınız diye öğretmenler istisnalar hariç bayat çayınızı içmek zorunda değil. Teneffüste çay istediler diye suratınızı çekmek zorunda değil. Okulları sorunsuz idare etmeye çalışan idareci arkadaşlarımız ve vefakar öğretmen arkadaşlarımız gelen yazıya takılmasınlar” ifadelerini kullandı.

 

MEB’DEN YAZI GÖNDERİLDİ

 

Ahmet Mantaş ise, “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 04.12.2019 tarihinde tüm okullara gönderdiği ''Kermes, çay demleme ve yemek yapımı'' konulu yazısında MEB'e bağlı okul ve kurumlarda öğretmen odaları ve yardımcı personel odaları ve benzeri yerlerde yemek, çay, kahve makinesi düzeneklerinin kullanılmaması için gerekli tedbirlerin alınması için emir vermiştir. Öğrendiğimiz kadarıyla Çanakkale Kantinciler Birliği'nin talebi üzerine bu uyarı yazısının yazıldığı ve okul kantinlerinde yarım litrelik suyun 1,5 TL'ye satıldığı duruma onay veren Kantinciler Birliği'nin öğretmenlerin içeceği çayı, yiyeceği yemeği de tekeline almak istediğidir. İlgili yazıda imzası bulunan Çanakkale İl Milli Eğitim şube müdürü Eyyup Bostancı ile yapılan görüşmelerde öğretmenlerin çayı, yemeği ile bir sorunun olmadığı konunun yanlış anlaşıldığını söyleyerek bu konuda bir açıklama yapılacağını da belirtmiştir. Eğitim-iş Çanakkale şubesi olarak bu yazının içeriğinin yasakçı bir dille yazıldığını bunun kabul edilir tarafı olmadığını,  kaldı ki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 'Yeni nesil öğretmenler odası' projesinde çay ocağı ile dalga fırın gibi elektrik ve bazı elektronik eşyaların olduğunu belirterek konunun takipçisi olacağımızı belirtmiş bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Altuğ Acer

Kaynak :İşte Çanakkale Gazetesi