Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in açıklamalarıyla hedef aldığı İçişleri Bakanı Soylu, 20 Mayıs günü katıldığı TV programında, Peker'e gönderme yaparak, "Keklemişler ben ne yapayım? Kim keklemiş ise, hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun" ifadelerini kullanmış ancak isim açıklamamıştı. Soylu, daha sonra katıldığı bir başka TV programında ise bu siyasetçinin ismini savcılığa açıklayacağını söylemişti.

Soylu'nun, siyaset gündemine bomba gibi düşen, "Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi olduğu" iddiasının ardından, CHP, TBMM Başkanı Şentop'a başvurarak, Soylu'nun iddiasının açıklağa kavuşturulmasını, bahsettiği siyasetçinin kim olduğunun açıklanmasını istemişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li tüm milletvekillerinin imzasının bulunduğu başvuruda, "İçişleri Bakanı Soylu'nun üstünü kapalı bıraktığı iddia, tüm milletvekillerini töhmet altında bırakmıştır. Demokrasi ve hukuk devleti ilkesinin üzerinize yüklediği sorumluluğu yerine getirmenizi talep ediyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Kılıçdaroğlu, partisinin son grup toplantısındaki konuşmasında da, Şentop'un bu ismi açıklamasını istemişti. Şentop da, "Bakan bu siyasetçinin kim olduğunu açıklamadı. Bunun açıklanmasına dair kamuoyundan da beklentiler var, biz de bu konudaki beklentilerimizi ifade ettik yazılı-sözlü olarak Sayın Bakana" açıklamasını yapmıştı.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın edindiği bilgiye göre, Şentop, talebini yazılı olarak 27 Mayıs'ta iletti. Şentop yazısında, iddiaların "siyasete ve milletin iradesinin tecelligahı olan TBMM'ye gölge düşürdüğünü" ifade ederek, bir an önce konunun aydınlığa kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.


Şentop, "gazi" sıfatını taşıyan Meclis'in daha fazla mafya iddialarıyla anılarak yıpratılmaması ve milletin vekillerinin de zan altında kalmaması gerektiğini dile getirdiği yazısında, "Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı'na gönderilmesi..." ifadesini kullandı. Şentop'un yazısına Soylu'nun henüz bir yanıt vermediği bildirildi.

Önder Yılmaz

Milliyet