Son dakika : Maskesiz gezene 1000 TL ceza.

İstanbul 'dan son dakika haberi geldi. Son günlerde sürekli olarak kalabalık olan , sosyal mesafeye uyulmadığının görüldüğü fotoğraflarla gündeme gelen İstiklal Caddesi 'nde denetimler başladı. Başlayan denetimlerde sık sık anonslar yapıldı ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına dikkat etmesi gerektiğine yer verildi. 

Ancak sosyal mesafe kuralına , maske kurallarına uyulmadığı görüldü. Bunun ardından polis anonsları sıklaştırdı ve zabıta ekipleri bölgede stantlar kurdu. Kurulan stantlarda vatandaşların ateşleri ölçülmeye ve maskeler verilmeye başlandı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Koronavirüs sonrası önlemler arttırıldı ve kalabalık yerlerde maske takılması zorunlu hale getirilmişti. Edinilen son dakika bilgilerine göre 8 kişi, polis tarafından durduruldu ve haklarında işlem uygulandı ceza kesildi. 

SOKAKLARDA MASKESİZ GEZMEK YASAK MI?

Sokakta maskesiz gezen vatandaşlara ceza kesilmesi sonrası araştırılan konu , maskesiz gezmeye ceza kesilip kesilmeyeceği konusu oldu. 

Umumi Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle ceza kesilen vatandaşlar polis ekiplerine itiraz etti ve sokakta maskesiz gezmenin yasak olmadığını söyledi. 

Ceza kesilen vatandaşlardan biri "Sokakta maskesiz yürümek bu yasaklara dahil değil" dedi.

Bu itiraza polis, "Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda var" şeklinde yanıt verdi.