*Bizim milletimiz iftiraya uğramış bir millettir. Bu benim değil bir büyüğümüzün lafıdır. Bizim medeniyetimiz de iftiraya uğramıştır. İçeride bunların şakşakçıları, işbirlikçileri, bayileri hepsi var. Birtakım rakamlar vereceğim. Bu iddiaların nereden kaynaklandığını anlatacağım.

“UYUŞTURUCUDA HEM HEDEF HEM TRANSİT ÜLKEYİZ”

*Bağlantılarını, nereden kaynaklandığını, kimin yürüttüğünü görecekler. Söylediklerinin hepsi yalan. Türkiye tarihinin uyuşturucu ile ilgili en büyük mücadelesini yapıyor. Bu mücadelesinde Avrupa, Türkiye’yi her raporunda tebrik eder. Biz uyuşturucuda hem hedef hem transit ülkeyiz.

*Üç eroin rotası, birisi kuzey, birisi Balkan, biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz’den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa’nın yüzde 60 bazen 75 eroinini biz yakalarız.

*Bir doğal uyuşturucu bir de kimyevi sentetik uyuşturucu var, o da Batı’dan gider. Biz o rotanın da içerisindeyiz. Hem kendimiz hedef hem de transitiz. Dönem dönem bu iddialar yapılır.

*Sayın Kılıçdaroğlu bana ara sıra adam gönderir, sonra el altından başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bununla ilgili gönderseydi de doğrusunu anlatma fırsatına sahip olsaydık.


*Biz geçen yıl 2019’da 20 tondur. Biz neredeyiz AB’nin tamamı nerede? Bugün 1.9-2, şu anda yakaladığımız kokain 1.961. Bonzai, extazy, captagona kadar. Şu anda cezaevlerinde 93 bin kişi uyuşturucudan tutukludur.


FOTOĞRAF GÖSTERDİ

Bataklık operasyonunun içerisinde FETÖ bağlantısı da var ve biz buna ulaştık” diyen Soylu, Çetin Gönen ve Sedat Peker’in fotoğrafını göstererek  “Yine bu fotoğraftaki kişiler de operasyon içerisinde bulunuyor. Çetin Gören’in nasıl bir baron olduğunu anlatırsam yer yerinden oynar. Bunu biz yakaladık. Bataklık Operasyonu’nda 2 baron yakaladık. Bunlardan biri Çetin Gören’di. Bu işin için bu ve bunun yanındaki kişiler var. İşin içinde FETÖ de var” dedi.

Kolombiya'da geçen yıl 10 Haziran'da yakalanan uyuşturucunun İzmir'e değil İstanbul Ambarlı'ya geleceğini ifade eden Soylu, buradan da Balkanlara aktarılacağını söyledi.

Yakında hangi suç örgütlerinin kimlerin tahsilatçılığını yaptığının ortaya çıkacağını belirten Soylu isim vermeyerek “Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz” dedi.

Sedat Peker'in Dubai'de olduğunun hatırlatılması üzerine Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 15 Temmuz darbe girişiminin ABD'e ile birlikte faili olduğunu belirtti.

“İÇ İÇE GEÇMİŞ DURUMDA”

“Organize suç örgütlerinin gayri nizami harplerin en önemli aparatıdır” diyen Soylu, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terörizm rotasının iç içe girdiğini kaydetti.

307 OPERASYON DÜZENLENDİ

15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 307 operasyonda 304 yerel organize suç örgütü çökertildiğini kaydeden Soylu 14 operasyonda ise 13 bölgesel organize suç örgütünün çökertildiğini kaydetti.

Çökertilen ulusal faaliyetteki çete sayısının 30 olduğunu ifade eden Soylu, sadece son bir yılda 2 bin kişinin yakalandığını söyledi.

EN BÜYÜK SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ ANTALYA’DA YAKALANDI

Dünyadaki en büyük mafya örgütlerinin Türkiye'ye salındığını bildiren Soylu, Balkanların en büyük suç örgütü liderinin Antalya'da yakalandığını duyurdu.

Söz konusu kişinin başına çuval geçirerek ilgili ülkeye iadesinin yapıldığını kaydeden Soylu, bu kişinin Sırbistan suç örgütü Skaljari'nin kurucusu Jovan Vukotic olduğunu belirtti. Soylu, Azerbaycan uyruklu suç örgütü lideri Nadir Salıfov ve Bulgaristan uyruklu suç örgütü lideri Dimitar Zhelyazkov’un da yakalandığını ifade etti.

Önemli mafya liderini ülkelerine gönderdiklerini söyleyen Soylu, AKP iktidarının Türkiye'yi mafyadan temizlediğini savundu.

İSTİFA AÇIKLAMASI

Programda istifa çağrılarına da cevap veren Soylu, şu ifadeleri kullandı;

*Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bu bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur. Ömür boyu siyaset yapacak değilim nerede biterse milletimize yaptığımız hizmet için şükür ederiz biz demokrasi mücadelesi yapa yapa geldik.

“GÖREVİM GECE RESMİ GAZETEDE ÇIKAN KARARNAME İLE BİTER”

*Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir kararname ile biter o ana muhalefet partinin adamları çok endişelenmesinler.

Benim görevim gece ikide üçte resmi gazetede çıkacak bir haberle biter benim işim bu kadar ya, o ana muhalefet partisinin adamları çok endişelenmesinler ya… Ömür boyu bu görevlerde olacak halimiz yok.

PEKER ULUSLARARASI OPERASYONLA YURTDIŞINA ÇIKARILDI

Sedat Peker'in uluslararası bir operasyonla yurtdışına çıkarıldığını söyleyen Soylu, “Devlet suçlu susuzu haklı ile haksızı bu devlete ihanet edenlerin bu devlete asi olanı en iyi bilen anlayışa sahiptir ve şunu söyleyeyim alır getirir adaleti teslim eder, bu kadar. Ha Süleyman Soylu gider Ahmet gelir kimse merak etmesin millet Bu koltuklarda oturanlara yanlış iş yaptırmaz” dedi.

PEKER KÖFTECİ YUSUF'A ÇÖKMEYE ÇALIŞTI

Sedat Peker'in Bursa'da Köfteci Yusuf'a çökmeye çalıştığını söyleyen Soylu “oradaki operasyonu ben başlattım” dedi.


Peker'le ilgili İzmir ve İstanbul'da da operasyon olduğunu kaydeden Soylu, “İstanbul'daki durmuştu yeniden ben başlattım. Babamızın oğlu olsa kim olursa olsun bu ülkede mafya tipi örgütlenme yapıları üzerine haksızlık yapma hayat hakkı tanımayız kim ne derse desin. Birtakım muamma işler var, dava dilekçelerinde ifade ettim. Savcı beni çağıracak. Sonuna kadar talibim. Biz namusumuzu bu işte kazanmadık. İftiraların, yalanların ve bu konuda birtakım operasyonların karşısında kalabilirsiniz. Bazen dirayetli olursunuz bazen de aciz olursunuz. Duamız Cenab-ı Allah yapışan iftiradan korusun. Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Silmek, süpürmek bir daha bunları ülkeye musallat etmemek de bizim namusumuzdur. Bu operasyonu yapan benim” diye konuştu.

‘PEKER’E POLİS KORUMASI’ AÇIKLAMASI

Peker’e verilen koruma polisiyle ilgili de Soylu, “Benden önce verildi, benim dönemimde kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

“AKRABALARIMA GAZETECİLERE TEMAS ETMİŞ”

Kendisinin uzun süredir Sedat Peker'in hedefinde olduğunun anlaşıldığının kaydeden Soylu, “Akrabalarıma gazetecilere temas etmiş, bana temas edebilmiş mi hayır” dedi.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Sedat Peker konusunda bir görüşme yaptınız mu sorusuna Soylu, “Hayır görüşememiz olmadı” dedi.

“Sedat Peker neyle suçlanıyor?” sorusuna gülerek karşılık veren Soylu, “Ülkemiz burada. Türkiye burası. Adalet, hukuk…Ne güzel. Hepsini gelip anlatmak var. Videolarının bu kadar taliplisi var. Buyur, adalet, hukuk…Hukuk devleti…” yanıtını verdi.

“BİLDİKLERİMİ SAVCIYA ANLATACAĞIM”

“Mehmet Ağar ile ilgili inceleme olacak mı?” sorusuna Soylu, şu yanıtı verdi:

“Kim ve ne varsa, savcı, yargı, bunu nereye götürebilecekse savcı kendisi açsın. Savcının elini mi tutuyorum? Ben anlatacağım. Bildiklerim var. Burada söylemiyorum ama savcıya anlatacağım. Anlatacaklarım var. Bunun hesabı sorulacak. Böyle bedava kalamaz. Biz namusumuzu yolda bulmadık. Ben verilen mesajları biliyorum. Açığım. Demirden korkan trene binmez. Ben ne söylediklerini biliyorum.

“KARISININ İÇ ÇAMAŞIRINA SIĞINAN ACİZLER”

Soylu, Sedat Peker’in evinde polis tarafından yapılan aramalarda, Peker’in eşi ve kızlarına yönelik sert müdahale iddialarıyla ilgili konuştu. Bakan Soylu, operasyon anlarının videosunu paylaşarak, “Kimsenin karısına bir şey yapılmadı. Yok kızıma şöyle yaptılar, böyle yaptılar. Gösterin bakalım videoyu kızına ne yapılmış. Türk polisi ne yapacağını iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler. Edepsiz. Bu kurguyu ilmek ilmek boğazlarından getireceğiz” dedi.

BİR SİYASETÇİYE AYLIK 10 BİN DOLAR İDDİASI

Aracılık yapan gazetecilerle ilgili Soylu, “Benim haberimin olması benim idam ediliyor olmam anlamına geliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Keklemişler ben ne yapayım. Kim keklediyse hesabını oradan sorsun. Ayda kime 10 bin dolar gönderiyorsa, hangi siyasetçiye oradan sorsun. Hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyor. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş” dedi.

“BİZİM DÜŞÜNCEMİZ ARNAVUTLUK'TADIR”

Thodex soruşturmasına ilişkin Fatih Özer ile ilgili Soylu, “Bizim düşüncemiz Arnavutluk'tadır. Bütün temaslarımız sürüyor. Yan ülkelerde arkadaşlarımız var, herhangi bir ülkeye geçtiği bilgisi yok nerede olduğunu biliyoruz, alacağız” bilgisini verdi.

Kaynak : Sözcü