Suriye'nin kuzeyinde görevli Türk Kızılay ekibine düzenlenen silahlı saldırıda, bir personel şehit oldu, bir personel de yaralandı. Yaralı personelin hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavi altına altına alındığı bildirildi.

Türk Kızılay'dan edinilen bilgiye göre, seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, diğer personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırı haberi üzerine bölgeye hareket eden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum, dedi.