17 Mayıs Tam Kapanma uzatılır mı ? 19 Mayıs ile birleşecek mi? sorusu cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor.  İşte Tam kapanmanın 20 Mayısa kadar uzatılmasıyla ilgili detaylar özel haberimizde...

Dün Canlı yayına katılan Süleyman SOYLU uzatma ile ilgili sorulan soruya henüz netlik kazanmış bir durum yok cevabı vermişti. 

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat OKTAY ise bu durumun Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından kararlaştırılabileceğini açıklamıştı. 

Bakanlık kaynaklarından aldığımız bilgiye göre Daha önce 23 nisanda uygulanan uzatma kararı 19 mays için de uygulanacak.  Tam kapanma 20 Mayıs tarihine kadar uzatılacak.

Kamu çalışanları 17Mayıs ve 18 Mayıs yarım gün idari izinli sayılacak 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Olması nedneiyle resmi tatil. 18 Mayıs Öğldeen sonra da remsi tatil olduğu için 17 Mayıs tarihinde bitecek olan Tama kapanmanın 20 mayıs tarihine çekiiliyor.

TÜM GÖZLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA

Uzmanlar da uzatmanın olması gerektiği kanaatinde. 24 ve 28 günlük uzatma kararı ikonusunda uzamnların tavsiyesi bulunuyor. 

Uzatma kararını normalde Kabine toplantısı ile alınması beklenirken Kabine toplantısı  bu pazartesi olmayacak. Kabine toplantısı 17 mayıs tarihinde yapılacak. 17 Mayıs tarihinde de tama kapanma biteceği için kararı İçişleri  bakanlığı Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra açıklanacak.  Dolayısıyla Uzatma kararının İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanacak bir genelge ile açıklanacak.

İçişleri Bakanlığının önümüzdeki saatler içerisinde yeni bir genelge yayınlayarak izin belgesi alma süresi ve tam kapanmanın uzatılma ile ile ilgili kararı açıklaması bekleniyor. 

Genelge yayınlandığında Ajanskamu farkıyla sitemizde yayınlanacak. 

Genelge Haberlerini takip etmek için TIKLAYINIZ

Gelişmeler için Telegram Kanalımıza Abone Olun

Ajanskamu- Özel Haber