THK’yı 2 milyar dolar civarında bir borç batağının içine sürükleyen ve işlevsiz hale getiren süreçte çok sayıda yetkilinin adı geçti.

Uzun süre emekli generallerin ve yakınlarının çiftliği olarak anılan kuruma mahkemece Kayyum atamasına giden yolda yargılananlar, ceza alanlar oldu.

İktidar kanadından yapılan "uçakların kullanılabilir olmadığı" yönündeki açıklamalara bugüne kadar itibar etmeyen CHP, genel başkanı aracılığı ile bu durumu kabul etti. THK'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu hükümet yetkililerinin açıklamalarını doğrular nitelikte bir demeç vererek, bugün çalışmalara başlansa, uçakların en erken 3 ay sonra havaya kaldırılabileceğini duyurdu!

Peki Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü kurumun geldiği bu noktanın arkasında ne gibi çarpık ilişkiler var? THK nasıl 2 milyar TL'ye yakın borcu olan bir kurum haline getirildi? SuperHaber önemli bilgilere ulaştı...

OKLAR TANIDIK BİR İSMİ GÖSTERİYOR

THK’yı bu duruma düşüren süreçte tanıdık bir isim dikkat çekiyor.

İYİ Parti'li Ali Kıdık.

Bu isim İYİ Parti İBB Meclis Üyesi aynı zamanda İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olan sektör gazetecisi Ali Kıdık'tan başkası değil...

SuperHaber’in edindiği bilgilere göre THK'nın içinin boşaltılmasında 2013-2019 yılları arasında yaşanan ve "karanlık dönem" olarak gösterilen süreç önem taşıyor.

MİLYONLUK VURGUNLAR!

Her büyük orman yangınında gözlerin çevrildiği Türk Hava Kurumunda 440 milyon liralık yolsuzluk tespit edildiği iddiası geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti.

Kürşat Atılgan başkanlığındaki eski yönetimin, Japon bir firma ile sözleşme imzalarken kurum aleyhine 2 milyon 697 bin dolarlık indirim yaptığı, eski yönetim kurulu üyelerinin de kurumu 1 milyon 379 bin lira zarara uğrattığı öne sürülmüştü.

Ayrıca Ali Kıdık'a THK Üniversitesi'nce 367 bin 859 lira aktarıldığı saptandı. Bu paranın iadesi için de başvuru yapıldı.

Ali Kıdık'ın danışmanlık yaptığı konunun ise THY'den THK'ya pilot eğitimi kapsamında öğrenci değişim programından ibaret olduğu belirtiliyor. İki köklü kurum arasındaki bu programa neden bir "aracı" gerektiği ise cevapsız kalan sorular arasında...

SEZGİN BARAN KORKMAZ'IN THK'DA NE İŞİ VAR!?

Hakkında mali soruşturma açılan Firari iş adamı Sezgin Baran Korkmaz'ın THK yönetimine seçilmesine aracı olan kişinin de Ali Kıdık'tan başkası olmadığını iddiası dile getirildi.

Eski havalimanı muhabiri Ali Kıdık'ın sahibi olduğu sektörel internet sitesi aracılığıyla THK hakkında şantajvari haberler yaptığı ve yönetimin değişmesinde medya ayağını oluşturduğu da iddialar arasında.

Bu çerçevede, THK'nın eski başkanı emekli tümgeneral Osman Yıldırım'ın görevden alınması ve Kürşat Atılgan'ın bu göreve getirilmesi için büyük bir operasyon yürütüldüğü öne sürülüyor. Buna bağlı olarak, Kıdık'ın sahibi olduğu Airporthaber adlı internet sitesinin bu noktada THK aleyhine "operasyonel" haberler yapmış olması dikkat çekici.

Yıllarca süren bu operasyonlar süresince THK'nın kaç gayrımenkulünün satıldığı, hangi para transferlerinin yapıldığı konusunda kapsamlı bir araştırma yapılması, gazeteciler dahil kurumdan nemalanan isimlerin mal varlığının araştırılması gerekiyor.

Kaynak : Süperhaber