Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki yılın son kabine toplantısı bugün yapıldı. Gündemde Gözler emekli ve memur zamları vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. 
 

Yılın son Kabine toplantısı Bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantının ana gündem maddelerini pandemi ve ekonomideki gelişmeler oluşturdu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Toplantının en önemli konulardan biri memur ve emekli maaşları. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammın ardından gözler memurlar ve kamu işçileriyle imzalanan toplu sözleşmelere çevrildi.

Enflasyon farkının yanı sıra toplantıda ilave zam oranı da gündeme gelecek. Öte yandan asgari ücretin 4 bin 253 TL’ye yükseltilmesi sonrası emekliler de maaşlarında bir iyileştirme bekliyor.

3600 ek göstergeyle ilgili son durumun da toplantıda gündeme alınacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in toplantıda konuyla ilgili sunum yapması bekleniyor.

DÖVİZ KURUNDAKİ DALGALANMA

Toplantıda döviz kurundaki yükselişin ekonomiye yansıması da ele alınacak. Ardı ardına yaptığı faiz indirimi sonrası Merkez Bankası’nın dövize yaptığı müdahaleler de bu toplantının en önemli başlıklarından birini oluşturacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de ekonomik gelişmelerle ilgili bilgilendirmelerde bulunacak.

FAHİŞ FİYATLAR

Stokçuluk yaptığı iddia edilen kişilere verilecek idari para cezasının artırılmasına ilişkin düzenleme bu hafta TBMM gündemine geliyor. AKP kurmayları, piyasalarda görülen fiyat artışının sebepleri arasında stokçuluk olduğunu söylerken iktisatçılar fiyatlardaki artışların enflasyonu yükselten politikalardan kaynaklandığı görüşünde.

Kabine’de fahiş fiyat artışları ve stokçuluk da gündeme alınacak ve yeni tedbirler masaya yatırılacak.

OMİCRON TEDBİRLERİ ARTACAK MI?

Türkiye’de İstanbul ve İzmir’de görülen Omicron varyantı da toplantının ana gündem maddelerinden biri olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son Bilim Kurulu toplantısı sonrası tedbir olarak hatırlatma dozu yapılabileceğini açıklamıştı. Toplantıda Bakan Koca’nın yapacağı bilgilendirme sonrası bir yol izleneceği belirtiliyor.